Setmana de pel·lícules en català per als infants

Card.cat amb col·laboració amb l’ajuntament de Sant Llorenç va preparar aquesta passada setmana tot un llistat de pel·lícules alternatives i en català per a exhibir a l’Espai 36  a l’alumnat de les escoles de Sant Llorenç i Son Carrió.

Aquesta idea parteix d’una iniciativa de la revista per promocionar el cinema en català (des que han aparegut les plataformes és més difícil poder veure films en la nostra llengua) i de passada un cinema més alternatiu que no siguin les grans superproduccions nord-americanes que ja s’ofereixen als multicines. Us deixam el llistat de pel·lícules que els nins i nines han pogut veure. Esperem que l’any que ve també hi poguem sumar l’escola de sa Coma.   

  1. El regal de Molly Monster 70 min. Suïssa. 2017 Edat: Infantil

En aquesta història, la Molly és la filla única d’en Popo i l’Etna Monstre, la reina de la casa. Tanmateix, al país dels Monstres, les mares fan l’ou i els pares el mantenen calent camí de l’illa de l’Ou, on tots els monstres surten de la closca. La Molly està  il·lusionada per conèixer al nou membre de la família, però els pares, amb les presses pel part, se l’han deixat i ella ha d’emprendre un llarg viatge per trobar-los que canviarà el seu lloc a a la família. 

2. Arrietty i el món dels remenuts (Japó, 2010) Edat: 1r i 2n de Primària

En una caseta oculta sota les taules del sòl d’una mansió campestre, viu una família d’éssers diminuts, de a penes 10 cm. d’alçada, que tenen la norma de no deixar-se veure mai pels éssers humans; no obstant això, la seva tranquil·la existència canvia quan Arrietty, una audaç adolescent, és vista accidentalment per un nen que s’acaba d’establir a la casa a causa de la seva delicada salut. Alhora que entre ambdós sorgeix una gran amistat, l’existència dels diminuts éssers es veurà perillosament amenaçada… Adaptació del conte infantil “The Borrowers”, escrit per Mary Norton i ambientat en el Tòquio contemporani.

3. Cavernícola (Regne Unit, 2018) Edat: 3r  i 4t de Primària

Dos amics cavernícoles han d’ajuntar la seva tribu per enfrontar-se en el partit de futbol de les seves vides… o perdran la seva llar davant els malvats. Qui guanyarà?

4. La família Bélier (França, 2014) Edat: 5è i 6è de Primària

Tots els membres de la família Bélier són sordmuts excepte la Paula, de 16 anys. Ella fa d’intèrpret per als seus pares, especialment pel que fa referència al funcionament de la granja de la seva família. Un dia, encoratjada pel seu professor de música, que ha descobert el seu talent per al cant, decideix preparar-se per a l’audició del Cor de Radio France, però aquesta és una elecció que l’obligarà a distanciar-se de la seva família.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.