El Correllengua 2024 arribà a Son Servera

EL Correllengua 2024, una iniciativa promoguda per Joves de Mallorca per la Llengua i que enguany recorr totes les illes, va arribar el divendres 3 de maig a Son Servera.
A les portes de l’Ajuntament la flama va ser rebuda pel consistori, amb el batle, Jaume Servera, i la regidora de Normalització Lingüística, Marga Bonet, al capdavant, que va tenir unes sentides paraules en reconeixement a la nostra llengua pròpia i el Correllengua.
Tot seguit es va donar la paraula a l’actor, dramaturg i professor de teatre mexicà Élmer Veckio, que va ser l’encarregat de llegir, davant el públic present, el manifest d’enguany.
A les portes de l’Ajuntament hi va haver una gran assistència de serverins i serverines, així com escolars, treballadors i resta de regidors.
Què és el Correllengua? El Correllengua és una activitat cultural que es realitza amb l’objectiu de promoure i defensar la llengua catalana. Aquesta idea va néixer el 1995 amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social. A partir d’aquest primer esdeveniment, el format de Correllengua es va estendre al País Valencià i Catalunya.
El Correllengua és una cursa no competitiva de relleus que consisteix en l’entrega com a testimoni de la flama de la llengua. Aquesta va passant de mà en mà al llarg de tot el recorregut: els corredors d’un poble duen la flama fins al següent poble, a l’estil de la flama olímpica. Es tracta d’una activitat festiva i lúdica que s’organitza amb el suport de les entitats locals de tots els pobles per on passa la flama.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.