Presentació a l’Associació Cultural S’Agrícola de Manacor del llibre “El baix d’òpera Miquel Riera Sureda”

Dins el marc de les Festes de Sant Isidre, l’Associació Cultural s’Agrícola acollirà la presentació del llibre El baix d’òpera Miquel Riera Sureda, de Ramon Codina Bonet i Bàrbara Duran. Serà dilluns dia 13 de maig a les 20.00, al saló d’actes de s’Agrícola.Ramon Codina, compositor, filòsof, escriptor i tinent coronel retirat, va enviar material biogràfic sobre aquest cantant a Bàrbara Duran. Posteriorment, i arran de la celebració del Congrés Música i Premsa a Palma, aquesta va decidir eixamplar el primer material de Ramon Codina, i així va néixer aquest assaig estructurat en dues parts: una part de la mà de Ramon Codina, que ressegueix la història de l’òpera de finals del XIX i principis del XX, però a la vegada recorda les històries que sentia contar a amics seus de Manacor quan era un jovenell.
Bárbara Duran escriu una part de caràcter més documental, amb les ressenyes dels diaris de l’època i també estableix una cronologia clara per seguir la carrera d’aquest cantant.
Miquel Riera Sureda, nascut a Manacor el 1859, va cantar al Teatro del Real de Madrid, a Sevilla, al teatre Alla Scala de Milà, a Moscou, Sant Petersburg i Odessa i al Sao Carlo de Lisboa. Va viatjar a les Amèriques diverses vegades, i així va cantar també a Cuba, Mèxim, Puerto Rico, Uruguai i al famós teatre Colón de Bons Aires.
Cal dir que el descobridor de la veu de Riera fou el tenor Massanet, que es trobà amb ell a l’Havana poc abans de morir aquest darrer. Riera, en tot cas, es va retirar el 1911 (després d’un greu incident a Portugal que quasi li costà la vida) i va morir a Manacor el 1939, a l’edat de vuitanta anys. El seu net Antoni Riera Jaume va escriure una biogafia sobre ell que emmarca la vida d’aquest cantant manacorí .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.