Xerrada de Plantes i Rondalles a càrrec de Carles Amengual a les Festes Patronals de Son Carrió

El diumenge dia 5 de maig dins el marc de les Festes Patronals de Son Carrió hi va haver una xerrada molt interessant a càrrec de Carles Amengual, metge homeòpata i biòleg, gran coneixedor de les plantes i les rondalles.
Va parlar de la gran varietat de plantes que surten a les rondalles de Mn. Antoni Maria Alcover, concretament 139 plantes diferents, convertint-se en el llibre de ficció on hi surten més plantes del món: Fraula, gatova, esparreguera, caramutxa, murta, herba d’oronetes, orellanes, poliol, herbes maleïtes, metzineres, l’estepa joana que és endèmica de Mallorca i que fa olor de mandarina. Plantes que poden prevenir i donar remei a moltes malalties.
Les ampolletes d’aigua de bones olors, que es feien amb un alambí, ensumar aquestes aigües i el perfum de les plantes millora la circulació i la memòria.
Va anomenar els 19 llorencins i carrioners que contaren les rondalles a Mn. Alcover, entre d’altres: Sa filla des carboneret, l’amor de les tres taronges, en Martí tacó, el llum de la terra, es 3 germans i es 9 gegants… rondalles que plantegen problemes que s’han de resoldre.
Acabar la seva xerrada dient, que cal contar rondalles idò, per a transmetre la llengua, les tradicions i el patrimoni dels nostres avantpassats.
Acte seguit, hi va haver una visita a l’exposició d’herbes medicinals a ca n’Apol.lònia, on s’hi van poder tastar i olorar les herbes.
Fotos: Catalina Rafela Galmés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.