Setmana lliure de fum

La setmana del 25 al 31 de maig es celebra la Setmana Lliure de Fum que culmina dia 31 de maig amb el Dia Mundial contra el tabac.

Per celebrar aquesta setmana de conscienciació sobre els riscos del tabaquisme hem dut a terme diferents accions que van iniciar ara ja fa uns mesos, a partir de la proposta de l’Associació Espanyola contra el Càncer Illes Balears, amb la Declaració d’Espais lliures de Fum de quatre zones municipals: Complex Esportiu Es Moleter; Zona esportiva i infantil de Son Carrió; Zona Esportiva de Sa Coma i Parc infantil de Sant Llorenç. A aquests quatre espais hi ha unes pancartes i uns senyals octogonals que indiquen que aquests són Espais Lliures de Fum.

Així mateix i des de l’Ajuntament hem col·locat una altra cartelleria fixa en diferents espais públics en concret a l’exterior de les UBS del municipi i a les arcades de la plaça de l’Església a les que s’afegiran, en posterioritat a la cursa de dia 8 de juny, unes altres als centres educatius del municipi, amb les quals us convidam a tenir un poble lliure de fum.

En aquest sentit i pel que fa a la prohibició de fumar, ja que molts us demanareu que què passa si fumo en aquests llocs, la Llei 42/2010, de 30 de desembre, per la qual es modifica la Llei 28/2005, de 26 de desembre, de mesures sanitàries front al tabaquisme i reguladora de la venda, el subministrament, el consum i la publicitat dels productes de tabac, estableix que està prohibit fumar a, entre d’altres:

– Centres, serveis o establiments sanitaris, així com en els espais a l’aire lliure o cuberts, compresos dins els seus recintes.
– Recintes dels parcs infantils i àrees o zones de joc per a la infància (…)

Les sancions, en funció de la gravetat i segons estableix dita Llei, poden anar des dels 30 als 600.000€

Dijous dia 30 de maig a l’exterior de l’Espai 36, trobareu dues carpes, una amb els sanitaris de la UBS de Sant Llorenç que estaran encantats de donar-vos informació a tots aquells que volgueu deixar de fumar i que presentaran la iniciativa “Canviam tabac per fruita” i una altra amb persones voluntàries de l’Associació Espanyola contra el Càncer Illes Balears que us explicaran tots els riscos associats al tabaquisme i on podreu apuntar-vos a la | Marxa solidària contra el càncer a Sant Llorenç que es durà a terme dia 8 de juny.

Des d’aquí us agraïm la vostra col.laboració per tenir “Ca nostra lliure de fum”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.