Comença la vaga de fam per la llengua

Tal com havia anunciat, ” l’Associació de Jubilats per Mallorca”, ha iniciat una vaga de fam en defensa de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears.L’associació ha comunicat aquest fet en una roda de premsa, de la qual ha emès el següent comunicat:

” El Sr. Maties Oliver, president de Jubilats per Mallorca, ha parlat en primer lloc, agraint a Can Alcover que els hagi oferit l’ús d’un local per a dur endavant la vaga de fam per la llengua, que es farà a una sala del segon pis de l’esmentat casal.

Ha fet referència als atacs a la llengua pròpia de les illes Balears anomenant la seva minvant presència a IB3 ràdio i televisió i al projecte de llevar el requisit de conèixer-la per accedir a la funció pública, indicant que això és retornar a una època de forta repressió de la llengua pròpia que molts ja creien superada.

Devora el Sr. Maties Oliver hi havia els tres voluntaris de l’associació per a dur endavant la vaga de fam, els Srs. Bartomeu Amengual, Josep Company i Jaume Bonet, que han explicat en que consistirà la vaga i han reiterat els motius fonamentals de la mateixa: aconseguir que els seus arguments arribin a molta de gent i que alguns dels parlamentaris i membres del PP que no estan satisfets amb aquest atac a la llengua que fa el govern al qual donen suport, es replantegin el seu vot. Han dit també que no tenen intenció d’influir sobre aquells dels membres del govern que tenen com a objectiu important de la seva vida el de fer recular l’ús del mallorquí, del menorquí, de l’eivissenc i del formenterer.

La vaga la inicia el Sr. Jaume Bonet i posteriorment s’hi aniran afegint els altres dos voluntaris, que encara estan pendents de la revisió mèdica corresponent. Hi ha també diversos voluntaris que acompanyaran els qui fan vaga indefinida, turnant-se a fer un, dos o tres dies de dijuni total cada un d’ells, i no descarten que es presentin més voluntaris per a la vaga indefinida. Han explicat també que tendran un equip mèdic que en farà el seguiment de manera desinteressada, al qual, tanmateix, exoneren de qualsevol responsabilitat, ja que els han advertit per endavant que una vaga de fam no és un dijuni de salut i que allargar-la sempre comporta un perill.

Responent a diverses preguntes han dit que la democràcia no és la dictadura de la majoria i que, igual que les persones, les comunitats lingüístiques tenen uns drets inalienables, recollits a la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, que cap majoria parlamentària cojuntural no té dret a vulnerar. Han recordat que, tenint en compte els qui no votaren i els qui votaren opcions minoritàries, resulta que el PP no el votaren ni tres de cada dèu ciutadans que tenien dret a vot a les autonòmiques. En relació a la promesa electoral del PP de suprimir el requisit de català, recordaren que també el Sr. Bauzà va dir que no modificaria la Llei de Normalització Lingüística i ara pretén modificar-la.

Acabaren reiterant la convidada a institucions, associacions, i gent en general, a passar a conversar amb ells i a estar pendents dels missatges que aniran elaborant mentre duri aquesta acció”.

Telèfon de contacte 971 729446.

Roda de premsa de Jubilats per Mallorca

 

 

 

2 comentaris a “Comença la vaga de fam per la llengua

 1. És una llàstima que s’hagi d’arribar a aquestes situacions… No soc de “ses illes” sinó del Principat, però vull donar tot el meu suport al Sr. Jaume Bonet i en general treure’m el barret davant l’Associació de Jubilats per Mallorca per la defensa que estan fent. Qui sap, potser en un futur també pinten bastos al Principat…

  A més, que diu el Sr. Bauzá respecte a l’article 3.3. de la Constitución (no parlo d’estatuts, sinó de la Constitución que sempre ha defensat el PP) i que diu “3.3. La riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección.” On està l’especial respecte i la protecció que mostra vers la llengua de “ses illes”??? Uns hipòcrites són, això és el que són… Si per a ells fos: Una, grande, libre… y en castellano, claro…

  Tots els meu suport i ànims a la iniciativa. Sou els millors!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Escric des de Barcelona i us segueixo amb tota admiració. La claredat de les idees i la convicció profunda no és habitual avui en dia, però vosaltres ho heu sabut fer. Ànims! Des del meu petit àmbit faig ressó i difusió de les vostres idees i posicionament en defensa de la llengua. És un gravíssim atemptat intentar arrencar la llengua pròpia.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada