V Crancada, al Talaiot de ses Toltes

“Temps al temps i a l’estiu paparres”.

Dins les festes de la Mare de Déu, i des de fa cinc anys, els Trescadors duguérem a terme la V Crancada, una tornada enrere en el temps per no oblidar, o al manco per recordar, què eren o bé feien els nostres avantpassats.

 

Aquest any, ens ha tocat o, millor dit, vàrem decidir, anar al talaiot de ses Toltes, catalogat dins dels 77 jaciments arqueològics de Sant Llorenç. Després del rebombori que hi va haver pel poble ja que ningú, o més ben dit, quasi ningú, sabia de l’existència d’aquest nucli, i més, després que quatre agosarats anessin a llevar les mates que impedien el pas, el diumenge dia 4 partírem cap allà unes 130 persones.

Des de la plaça de l’Església i per allargar un poc la volta anàrem a cercar la carretera de Son Carrió, cap a Son Granot, deixant enrere el camí de sa Tafona per anar a fer un tram de “la nova via”, més que res perquè els joves poguessin gaudir de les vistes de la canaleta, situada dins els sementers de “ses Deu”, amb els seus ponts que un temps abans duien l’aigua de la font. Vérem també el pont dels Tres ullets, un poc més net des que començaren les obres.

Just després del pont voltàrem a l’esquerra, pel que era el camí, un temps primer, de Sant Llorenç a Son Carrió i, després d’una clapa de pinar, vam arribar a Son Sureda Nou, Son Sureda Vell i, seguint camí, en deu minuts arribàrem al puig de ses Toltes, on ens espassàrem l’endarrer de veure el talaiot.

 

Una mica de xerrada d’en Felip Fortesa (conegut com a Blau), acompanyada pels sorolls d’antics instruments, tocats per na Maria Eugènia i na Malen Pasqual, amenitzaren la jornada.

La tornada la férem passant per davall el pont que hi ha a les granges d’en Robí, per evitar la carretera de Son Servera, i davallant pel camí de Son Vives. Després d’haver caminat quasi vuit quilòmetres tornàrem  a l’església al cap de dues hores i mitja.

Fotos

Una bona tarda i bona companyia.

Vista de la caminada.

    Per veure més imatges premeu aquí.

Un pensament a “V Crancada, al Talaiot de ses Toltes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.