Dia 6 de novembre, vuitena marxa pel Tren de Llevant

Dia 4 de setembre, horabaixa, a l’Ajuntament de Son Servera, els batles de Sant Llorenç, Son Servera, Artà i Capdepera signaren el manifest de la Plataforma pel tren de Llevant i es sumaren a la convocatòria de la marxa que es realitzarà el proper dia 6 de novembre.
Representants de tots els partits polítics amb representació als ajuntaments citats, excepte el PP, donaren suport a la Vuitena marxa pel Tren de Llevant que sortirà des de cada un dels municipis i acabarà a la plaça del Puig de sa Bassa (Müller), a Son Servera, on tendrà lloc l’acte reivindicatiu.

Batles i representants de la Plataforma

14  anys després de fer la primera marxa i com a reacció a l’aturada de les obres queda convocada la Vuitena Marxa pel Tren de Llevant amb el lema: En marxa, ja ! VIA LLIURE AL TREN.

Representants dels grups municipals dels distints ajuntaments

D’aquesta manera i amb la signatura del manifest es demana a totes les institucions responsables:

1. Que es reprenguin les obres del tren Manacor-Artà-Cala Rajada.

2. Que s’exigeixi el compliment del Conveni ferroviari de la línia Manacor-Artà-Cala Rajada.

3. Que es renegociï amb el Ministeri de Foment l’addenda anual de les aportacions.

4. Que es faci un calendari real per a la finalització de la línia fins Artà i la continuació fins a Cala Rajada.

No estam disposats a:

– consentir que es facin malbé unes obres licitades i executades en un 70% per una capritxosa paralització que suposarà un cost addicional per a la seva represa.
– renunciar a una infraestructura que és tan necessària, que sols suposa l’1 per mil  del que han estat les inversions ferroviàries de l’Estat espanyol aquest quadrienni.
–  permetre que se’ns margini, se’ns aïlli i que es continuï incrementant el desequilibri territorial entre Palma i els municipis més allunyats de la capital.

No admeten el silenci com a resposta i consideram una falta de respecte i menyspreu a tots els ciutadans de la comarca que cap responsable del Govern Balear hagi comunicat oficialment aquesta decisió ni s’hagi volgut entrevistar amb els batles de la comarca.

Els signants del manifest amb la pancarta "Tren Sí"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.