8a marxa pel Tren de Llevant

Avui, dimarts, dia 18 d’octubre, ha tengut lloc a Son Servera la presentació de les pancartes i els cartells anunciadors de la 8a MARXA PEL TREN DE LLEVANT que tendrà lloc a Son Servera dia 6 de novembre. També s’han mostrat les diverses camisetes fetes al llarg de les marxes convocades així com la camiseta del 2011.

La plataforma i els batles o representants dels diversos ajuntaments de la comarca han recordat que aquesta MARXA com les anteriors no és contra ningú sinó per reivindicar una vegada més, des de fa 14 anys, la línea de tren Manacor-Artà-Cala Rajada. Tal com afirmàvem al manifest inicial, signat ja per més de 20 entitats de la Comarca, demanam el compliment del conveni ferroviari signat l’any 2009 i recolzarem al Sr. Bauzà o al Sr. Company si decideix reclamar aquests doblers del Ministeri de Foment.

Consideram que un projecte llargament reivindicat, inclòs com a prioritari al Pla de Mobilitat del Govern Balear l’any 2006 (i que fou aprovat per unanimitat), un projecte sotmés a exposició pública, iniciat, financiat, executat un 50% i licitat en un 70% s’ha de posar en marxa, ja!.

No és el moment de replantejar projectes a punt de finalitzar. Hi ha hagut temps i terminis legals a tal efecte. No s’ha fet a la correguda. Ans al contrari l’any 2009 ja férem un comunicat que deia:Farts d’esperar i farts de mentides (vegeu-lo al nostre bloc: http://trenllevant.balearweb.net/). Ara toca el tren. Les obres no poden estar aturades ni un dia més. Per les molèsties a la població, perquè el tren ha d’arribar i perquè el Conseller ho troba una vergonya!.

Lamentam que aquest recolzament tan decidit de manera espontànea del sr. Bauzà pel corredor mediterrani (que nosaltres evidentment recolzam) no tengui la seva correspondència pel tren de Llevant. Un transport públic, ecològic, modern, vertebrador, sostenible i que generarà una dinàmica econòmica molt positiva a la Comarca.

També lamentam les intoxicacions d’aquells que comparen el tren de Llevant amb l’ôpera den Mates, el Palma Arena o el Palau de Congresos. De moment preferim pensar que es deu al centralisme palmesà que desconeix allò que va més enllà de Xorrigo que a intencions ocultes.

Vos adjuntam el cartell i les fotos de les pancartes que s’exhibiran a partir de demà a llocs visibles de la Comarca. Fins dia 6 de novembre els membres de la Plataforma, amics i voluntaris pel tren de Llevant farem reunions per tal de que dia 6 sia un clam pel tren. També continuarem amb la recollida de signatures als mercats setmanals dels pobles.

També anunciam que aquest no serà un acte aïllat. Si no hi ha resposta dels responsables farem que ens escoltin als mitings durant la campanya, anirem a Palma amb cotxes (no ens queda més remei).
Si en 14 anys no hem perdut l’alè ni la raó ni les ganes; no el perdrem ara!

 

Fotos

2 pensaments a “8a marxa pel Tren de Llevant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.