La cançó de la setmana

Avui us present un grup de punk reggae d’Argentina, Todos Tus Muertos (TTM). Amb aquest nom tan poc comercial,  Félix Gutiérrez( baixista), Horacio Villafañe (guitarrista), Cristian Ruiz (bateria) i Fidel Nadal (vocalista) aconseguiren la fama durant la dècada dels 90, sobretot en l’àmbit de la música de mestissatge (Mano Negra, Manu Chao, Amparanoia, Dusminguet..).

En el seu cas el mestissatge ve de la mescla del punk i reggae, a més de lletres de caire social, tan típiques en els grups d’aquestes característiques. Els aborígens d’Amèrica, la figura de Mandela o el Che, les agressions històriques que ha sofert Amèrica del Sud… són temes repetits a les seves cançons, sempre des d’un punt de vista molt “rastafari”.

Per donar-vos a conèixer el grup us deix la cançó Andate (del seu disc Dale Aborigen), una de les més accessibles. Però si us agrada la canya, és a dir el seu vessant més punk, no deixeu d’investigar-los, perquè en tenen molts bon exemples (Trece, Dale Aborigen, Torquemada, etc.)

Per acabar, i com a curiositat, només diré que Fidel Nadal, el vocalista de TTM, va ser convidat per Manu Chao a fer els coros del mític disc Casa Babylon, de Mano Negra. Si recordau l’àlbum, és el de la veu tan greu que surt a cançons com Si la vida me da palo.

http://www.youtube.com/watch?v=G4lS4j2Ec0U

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.