La Plataforma pel Tren de Llevant contesta al Govern

La Plataforma pel Tren de Llevant replica a través del comunicat adjunt a la Direcció General de Transports del Govern de les Illes Balears que ha difós un comunicat oficial avui mateix.

PLATAFORMA PEL TREN DE LLEVANT          COMUNICAT OFICIAL

En relació al comunicat oficial de la Direcció General de Transports de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears titulat “La Direcció General de Transports lamenta que el Ministeri de Foment eviti reunir-se amb el Govern per tractar del conveni ferroviari i ho faci solament amb els batles del Llevant” la PLATAFORMA PEL TREN DE LLEVANT vol fer les següents puntualitzacions:

1. Els batles de la comarca de Llevant s’han reunit amb el Ministeri de Foment després d’esperar una reunió amb el President del Govern de les Illes Balears que encara no s’ha produïda i que pareix esser, mirau per on, que es celebrarà després de les eleccions del vint de novembre.

2. La reunió amb el Ministeri de Foment ha estat el resultat de l’esforç i la insistència dels batles de la zona i dela Plataforma pel tren de Llevant davant la Direcció General d’Infraestructures Ferroviàries.

3. Ens agradaria saber quins esforços i quina insistència ha fet el Govern de les Illes Balears per reunir-se amb el Ministeri de Foment. De vegades, una petició formal en dues línies, no és suficient.

4. Si el Ministeri de Foment diu que està en disposició de signar les addendes d’aquest conveni el que ens ha de dir el President del Govern de les Illes Balears és si ell està dispost a negociar-les amb aquest govern o amb el govern que surti de les properes eleccions.

5. A la Plataforma pel Tren de Llevant sempre li quedarà el dubte de si l’aturada de les obres del tren obeeixen a raons estrictament econòmiques o són el resultat d’altres acords amb el Ministeri d’Economia del Govern de l’Estat.

6. La Plataforma pel Tren de Llevant demana al President Bauzá que encapçali la negociació de la pròrroga d’aquest conveni per tal que els 385,5 milions d’euros que resten arribin a les Illes Balears. Una quantitat que suposa el 0,7% del total que l’Estat ha invertit en AVE. Ens ho mereixem, governi qui governi a Madrid.

7. La Plataforma pel Tren de Llevant fa una crida a la ciutadania i als polítics perquè participin a la VIII Marxa del Tren de Llevant per aconseguir la reanudació i finalització de les obres.

La reunió dels batles amb el Ministeri de Foment ha tret de polleguera el Conseller

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.