Moments de cinema

Avui us present algunes escenes d’un dels films que més m’han fet riure en aquesta vida: Big Lebowski (dels germans Cohen). 

L’argument és molt senzill: The Dude (El Nota, El Penjat) és un peculiar personatge brut i vagarro que beu, fuma  i juga a bitlles tot el dia (tot un antiheroi) a qui confonen amb un altre. Això el portarà a viure una sèrie de desventures còmiques i surrealistes.

L’humor negre i surrealista que empren aquí els germans Cohen és genial i, de fet, la pel·lícula es va convertir ràpidament en un fenomen cultural, fins al punt que se celebra anualment a Amèrica la Lebowski Fest i per Internet s’ha difós una pseudoreligió anomenada Dudeism que es dedica a mostrar la filosofia i l’estil de vida del protagonista principal (com diria n’Obèlix, estan ben bojos aquests romans; en aquest cas els americans).

La primera escena que us deixo és la de l’entrada del personatge de Jesús, el rival a les bitlles de Lebowski i els seus amics. Els gestos de l’actor John Turturro, que interpreta aquí aquest personatge, són encertadament exagerats i còmics, mentre de fons escoltam una música molt adient per a l’escena: Hotel California, interpretada pels Gipsy Kings.

http://youtu.be/p6z0Zay9itk

En l’altra escena us deix The Dude (El Nota, El Penjat) que, cansat que entrin a ca seva i el tupin (ho fan unes cinc o sis vegades en el trancurs de la cinta), decideix posar-hi solució. Però el seu enginy no arriba a tant…

http://youtu.be/2-aiWxmJBds

2 pensaments a “Moments de cinema

    • Sa libèŀlula balla contenta a des ritme de “por el camio del desierto…”. I do crec que l’hem vista menos vegades de ses que la tornarem a veure. Gràcies per sa dedicatòria, però ahir no feia s’aniversari, feia es cumpleanyos…. És lo que té sa libèŀlula… Que és portenya…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.