L’espectacle del vuit

Cada any, el 2 de febrer, la Mare de Déu del Candeler i l’11 de novembre, sant Martí, a partir de les 8 del matí es dóna a la Seu un espectacle digne de veure: quan surt el sol, el reflex de la rosassa major se situa just davall la rosassa de la façana principal, la qual cosa dóna lloc a allò que ja s’anomena «espectacle del vuit».

Les dues rosasses

Per als creients, el fenomen té simbologies religioses: el «dia vuitè», que s’afegeix als set dies naturals de la setmana, té la categoria d’un temps més enllà del temps; les columnes de la Seu són octogonals; la rosassa, derivat de rosa, invoca la rosa mística de la lletania i al seu bell mig hi ha una «M», que fa referència a Maria; a més, Jesús digué «Jo som la llum del món».
Per als més escèptics, la veritat és que la rosassa de la Seu és la més gran de tots els temples cristians: 94’5 m de superfície, 12’2 m de diàmetre i 1.236 pedres de colors; per qualque cosa se l’anomena «la catedral de la llum».
Tant per als uns com per als altres, és un espectacle que val la pena contemplar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.