Les fosses de la Guerra Civil

Amb motiu de la publicació del primer volum de «Les fosses de la repressió a Mallorca», a cura de l’Associació per a la recuperació de la Memòria Històrica, ahir, dia 8 de novembre, la delegació a Sant Llorenç de l’Obra Cultural Balear va organitzar una taula rodona sota el títol: “Les fosses de la Guerra Civil… On són els llorencins?”, a la qual hi participaren investigadors de tres pobles: Jaume Morey, d’Artà, Antoni Tugores, de Manacor i Josep Cortès, de Sant Llorenç, que exposaren els seus treballs de cara al segon volum, que inclourà les fosses del terme de Sant Llorenç.

Antoni Tugores, Jaume Morey i Josep Cortès

Jaume Morey, catedràtic de Llengua Catalana, ex-polític i investigador, explicà la seva feina en el terme d’Artà, que inclou la troballa de tres cossos en el coll d’Artà, just al límit amb Sant Llorenç, per la banda de sa Fontpella. Probablement pertanyen a tres artanencs assassinats durant la Guerra Civil.
Josep Cortès parlà de les fosses de Son Carrió: la del cementeri, que conté centenars de soldats republicans morts durant l’expedició de Bayo, i les dues del camí dels Molins, amb 7 soldats que perderen la vida a la batalla de Son Carrió Vell.
Antoni Tugores, periodista i escriptor, va exposar les seves investigacions sobre les fosses de Manacor -la del cementeri vell i la de Son Coletes-, ja incloses en el primer volum, i la de Sa Coma, on els republicans establiren el seu comandament les tres setmanes que restaren a Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.