La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Segona setmana de desembre. El Sol ens il·luminarà 9 hores i 26 minuts a finals d’aquesta setmana. La Lluna serà plena el proper dissabte a les 15 hores i 36 minuts en el signe de Gémini.Dia 10 de desembre es produirà un eclipsi de Lluna visible a les nostres illes. La màxima cobertura es produirà a les 15 hores i 32 minuts.

Som a les portes de l’hivern, encara que el temps es negui a reconèixer-ho. Les plantes noten la manca de llum solar i tots pareix que s’atura.

Dimarts celebram la festa de Sant Nicolau (Vos sona Santa Klaus?) Sant Nicolau va ser bisbe de Mira, al segle IV. Venerat a Bari, se’l coneix com a Sant Nicolau de Bari. És el patró dels infants.

Durant l’Edat Mitjana a totes les catedrals d’Europa, el dia de Sant Nicolau, s’elegia un Bisbetó. Els escolans es reunien per elegir el qui, d’entre ells, havia de fer de bisbe. El “Bisbetó” nombrava ajudants entre els seus companys però no començava de forma oficial el seu “regnat” fins el vespre del dia 27 de desembre. A partir d’aleshores, tant ell com els seus companys oficiaven, sermonejaven, beneïen i organitzaven processons tal com si fossin clergues de veritat.  La festa va deixar d’organitzar-se per problemes derivats del caràcter irreverent i d’inversió de papers. Actualment es celebra a Montserrat.

Dia 8 es celebra la festivitat de la Immaculada Concepció de la Verge Maria, també anomenada la Puríssima i coneguda, antigament, com la Puríssima de Nadal.

Dia 10 és la festivitat de Santa Eulàlia de Mèrida, patrona de Santa Eulàlia del Riu. També es celebra la festivitat de la Mare de Déu de Loreto, patrona de l’aviació i del poble de Lloret.

Diumenge, 11 de desembre, és el III diumenge d’Advent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.