La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Anam drets cap a l’hivern. D’aquí a  una setmana canviarem d’estació i, a lo millor, arribarà el fred de veres.El Sol lluirà 9 hores i 23 minuts a finals de setmana. La Lluna entrarà en minvant diumenge que ve a la 1 i 47 minuts en el signe de Virgo.

A fora vila podeu empeltar l’ametller i podar les pomeres, les figueres, els ametllers i les pereres.

Dimarts és la festivitat de Santa Llúcia. Verge i màrtir a Siracussa, a Sicília, és la patrona dels matalassers, de les modistes, dels oculistes i dels òptics. Se la representa amb els ulls dins un plat.

Diumenge, IV d’Advent, és la Mare de Déu de l’Esperança, l’Expectació del part, coneguda popularment com “de la O”, perquè segon uns, aquesta és la forma que té el ventre de la Verge que infantarà en una setmana, i, segon altres, perquè les antífones que es canten en la setmana prèvia al Nadal comencen amb la lletra O.

Madonna del parto. Piero della Francesca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.