Coneixent en… Josep Cortès “Mosca”

Si sou lectors habituals de Card.cat ja el coneixereu, ja que és un col·laborador habitual de la pàgina, a part d’editor. Si no, a molts us sonarà  per ser el president de la revista llorencina Flor de Card, que enguany compleix ni més ni manco que 40 anys. Efectivament, estem xerrant d’en Josep Cortès, més conegut al poble com a Pep Mosca. Aquí teniu l’entrevista que ens va concedir: 

 • Nom complet: Josep Cortès Servera.
 • Malnom: Mosca. Desconec el perquè m’he quedat amb el malnom de Mosca, perquè també em podien haver aplicat els de Busco, Salem o Pistola, corresponents als altres padrins. Evidentment, no va esser una decisió meva, encara que ja em va bé.
 • Estudis, professió, càrrec o dedicació: Vaig estudiar Turisme, però només m’hi vaig dedicar durant sis anys, perquè el món de les vacances dels estrangers no m’acabava de fer. Vaig optar per una entitat financera per aprofitar el temps lliure que em proporcionava, i m’hi vaig estar fins que em vaig jubilar.
 1. Amb quin personatge (històric, ciència ficció, actual…) et quedes? El primer que m’ha vengut al cap és Leonardo da Vinci, però si li donava algunes voltes és ben segur que en trobaria més.
 2. Quina és la qualitat que més valores en una persona? Se’m fa difícil només pensar en una, per això te’n diré un parell: honradesa, intel·ligència, sentit de l’humor…
 3. La teva major afició? Com que m’agradaria esser “un aprenent de tot i mestre de res”, diré que m’agraden moltes coses, tant si estan relacionades amb la part intel·lectual, com amb la manual i esportiva. Procur combinar-les, en la mesura de les meves capacitats i possibilitats.
 4. On i quan ets feliç? Darrerament se’m fa difícil trobar moments de felicitat, però si n’hi ha qualcun sol estar dins un llibre o dins una peça de música clàssica. També em donen gust els gols que sol fer en Messi.
 5. Què no perdonaries? El que no sol perdonar ningú: la hipocresia, la traïció, la mesquineria, la dolentia…
 6. Quin creus que ha estat el teu major mèrit? Per ventura la caparrudesa i la constància per mantenir Flor de Card durant 40 anys.
 7. De quin color et veus? I jo què sé!
 8. Quin és el darrer llibre que has llegit? N’he llegit tres de molt seguits, en 15 dies: L’altre barri, de Joaquim Carbó; Verás el cielo abierto, de Manuel Vicent; i Travesuras de la niña mala, de Vargas Llosa. Tots tres m’han agradat.
 9. Un programa de tv: L’APM, de TV3; Redes, de Punset; els partits del Barça…
 10. Una cançó (i artista): Gairebé  totes de Leonard Cohen, moltes de Tom Waits, Qualsevol nit pot sortir el sol, de Sisa…
 11. Per posar-te un defecte… Estic empegueït de dir-los, i per dir una mentida o per quedar bé val més no dir res. Els qui em coneixen ja els saben.
 12. I una virtut? Crec que ja està contestat a la pregunta 6.
 13. Llepolia preferida? No som gaire llépol, però la greixonera de brossat m’agrada molt.
 14. Què trobes que hi sobra al Municipi? Les merdes de ca.
 15. Què hi falta? Espais comunitaris per a la cultura, aparcaments, institut, centre de salut… En vols més?
 16. A quin racó del teu poble et trobes més a gust? A ca meva o a ca un amic.
 17. Una frase, idea o pensament final… Lluitem per la nostra llengua.

5 pensaments a “Coneixent en… Josep Cortès “Mosca”

 1. Pep, moltes de grasis per aver estat tan caparrut, i per se feinada fete per mentenir sa Revista; Si ha cada seccio que se va monta quant se va montar es Clup Card, ni hagues hagut un com tu, Sant Llorens seria es Poble més cult i unitde sa Isla; Molement ara es Politic mos vulguen torna retira, Pep, tu segueix.

 2. D’aqui una afarrada a sa Mosca Gran. No tothom hagués aguantat Flor de Card fins a dia d’avui. Enhorabona! En gent així sempre hi haurà un espai per a la cultura al nostre poble. Gràcies!

  PD. Proposat queda donar-li el premi d’aquest any de FLOR DE CARD tot i que pot pareixer incorrecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.