2 de febrer

2 de Febrer

Amburbia: Cerimònia expiatòria en la que les víctimes, abans de ser sacrificades, es portaven en processó al voltant de la ciutat.

Festa de les llums o de les torxes: Durant tota la nit anterior, les dones acompanyen a Ceres amb teies enceses mentre cerquen a la seva filla Proserpina, raptada per Plutó i portada a la profunditat de l’infern.

Els romans il·luminen els carrers de la ciutat amb profusió de torxes i teies en honor a Februa, mare de Mart, per tal que el déu, mogut per aquest tribut a la seva mare, els concedeixi la victòria sobre els enemics de l’Imperi. Els romans també oferien sacrificis a Febri -Plutó- per tal que els sigui propici amb les ànimes dels morts. Sacrifiquen víctimes, canten himnes de lloança i passen tota la nit amb tiorxes enceses en el seu honor.

L’Esglèsia Catòlica celebra la festa de la Candelaria o purificació de la Mare de Déu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.