2 de febrer

2 de Febrer

Amburbia: Cerimònia expiatòria en la que les víctimes, abans de ser sacrificades, es portaven en processó al voltant de la ciutat.

Festa de les llums o de les torxes: Durant tota la nit anterior, les dones acompanyen a Ceres amb teies enceses mentre cerquen a la seva filla Proserpina, raptada per Plutó i portada a la profunditat de l’infern.

Els romans il·luminen els carrers de la ciutat amb profusió de torxes i teies en honor a Februa, mare de Mart, per tal que el déu, mogut per aquest tribut a la seva mare, els concedeixi la victòria sobre els enemics de l’Imperi. Els romans també oferien sacrificis a Febri -Plutó- per tal que els sigui propici amb les ànimes dels morts. Sacrifiquen víctimes, canten himnes de lloança i passen tota la nit amb tiorxes enceses en el seu honor.

L’Esglèsia Catòlica celebra la festa de la Candelaria o purificació de la Mare de Déu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.