Cuina: Carn al forn

Hi ha tantes classes de carn com maneres de preparar-la, per exemple sa porcelleta.

Es dia abans, basta es vespre, jo la pos dins una ribella tapada d’aigua, una llimona sucada i amb sa clovella també dins s’aigua, un brotet de romaní, una fulla de menta i un manadet de julivert, el son dema dematí, le trec de s’aigua, l’aixug ben aixuta, pos mig dit d’oli dins sa safata des forn, li pos es pebre bo que me pareix, sa sal corresponent, i  la pos al forn a dos-cents quaranta graus. Quan està mig cuita, pos es foc de dalt, li pos una altre llimona sucada, unt sa corna amb un poc de saïm, hi pos ses patates tallades a daus i mitja dotzena d’alls dins s’oli, sa porcella damunt ses patates amb sa corna untada per amunt, i sol sortir amb sa corna doradeta i ses patates ben gustose. Provau-ho i voreu.
Ara vos explicaré com faig s’altra casta de carn al forn. Tant si és quic, faraona o mè, de bon matí assaon sa carn al meu gust. Hi pos pebre bo, sal i llimona. Pos es forn a devers cent vuitanta graus i quan és mig cuita hi pos colflori, xampinyons, favetes tendres (en aquest temps), i en altre temps, mongetes. Quan quasi està cuita s’hi poden afegir bledes o espinats, carxofes i no vos oblideu els alls. Vos sortirà una carn al punt perquè sa carn de ploma sol ser seca, per fer-la en patates i alls.

Encara no me puc comprometre així com m’havia compromès, però aniré fent. Els meus set plats, baldament ara no ho practiqui, són aquests: arròs brut, escalopins amb amanida, llenties, paella, peix torrat, sopes i tombet de peix.

Bon Profit i fins a sa propera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.