Cuina: Esclata-sangs

Com totes sabeu es bolets se poden emprar de mil maneres: Per nosaltres els esclata-sangs són els reis dels bolets. Són famosos els esclata-sangs amb llom, torrats o amb salsa.

Torrats: Se fan nets amb un pedaç o un torcaboques, se posen dins un plat amb so llom. Els esclata-sangs se salen i si posa oli fins que el se beuen. Al llom hi posam sal, pebre bò, llimona i oli. Mentres ho torrau, si es possible a foc de llenya, preparau un bon pa amb oli i tomàtiga de ramallet. Quan es cuit estrenyeu en mig del pa amb oli els esclata-sangs i ja no importa que vos mengeu ni el llom ni els esclata-sangs, el pa és boníssim i no necessita acompanyament

Amb salsa: Feis una salsa amb una ceba no massa grosa, uns quants alls picats i un poc de tomàtiga capolada. Fregiu bocinets de llom i els esclata-sangs, procurant que hi hagi igual número de bocins de cada. Ho trempau al vostre gust de sal i coent. Quan és quasi cuit, ho posau dins una olla de test, hi possau sa salseta, ho posau un quartet d’hora al foc que no sigui massa fort i hi afegiu una picadeta de julivert, una o dues fulles de llorer, mig tassonet d’aigua i mig de cava. Ja direu cosses. Els set plats de la setmana: Arròs amb llenties, bacallà, bullit, calamar torrat, croquetes de sobres, llenties i peix. Esper que ho pogeu aprofitar i fins a la propera vegada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.