Fideus

Fideus clars. Els puc fer fent primer un sofrit, amb la seva carneta i la seva verdureta, llavors hi pos els fideus,  una grapadeta de xítxeros i aigua, així com la sa begui, però per regla general, així com els solc fer és a partit d’un brou fet amb una cuixa de pollastre, mig colomí, una tallada d’os de vedella, una carxofa neta sense pelar, unes mongetetes, una safarnària, una ceba mitjana i tres tomatiguetes de ramellet. Faig bocins grossets, umpl l’olla d’aigua, un poc de sal, i unes gotes de tabasco. Pos unes quantes cullerades de brou dins un cassolí, hi esfilagàs un poc de cada classe de carn i uns cent grams de fideus per a cada un i en una estona son cuits.

Fideus secs italians.Faig un sofrit d’un poc de carn picada, un poc de ceba, i tomàtiga, bull els fideus i quan me pareixen cuits, dins una paellera, hi mescl sa salsa, les remen ben remenats, hi pos un poc de formatge rallat per damunt i les don un cop de forn.

Fideus secs que vaig aprende de ma mare: Sofregesc tota casta de verdura del temps ( per això ara és bon tems ):carxofa, favetes, mongetes, xampinyons, colflori, col i bledes. Dins una altre pella fregesc un bocí de botifarró, una tallada de llom o tres de “solomillo”, una patata més petita que el puny, ho faig bocinets petits com una ungla. Quant la verdura és cuita, hi pos els fideus i l’aigua que me pareix iquan li falta un minut per ser cuit, hi escamp, ben escampadet, la patata, el llom i el botifarró. Ho sacseig ben sacsat per tal que els darrers ingredients passin davall els fideus i la verdura, i  ho deix al foc fins que s’acaba el brou. Feis l’experiment i veureu com val la pena.

La setmana que ve més fideus. Ara els set plats recomanats de la setmana: Arròs xinès, albergínies farcides, bullit, guàtleres torrades, peix, pollastre a l’ast i ciurons cuinats,

Un pensament a “Fideus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.