Moments de cinema

Aquesta vegada a Moments de cinema recodarem uns dels mags de l’humor del Hollywood clàssic, els germans Marx. Autors d’obres divertidíssimes com  Duck soup (Sopa d’ànec,1933), A Night at the Opera (Una nit a l’òpera, 1935) o At the Circus (Una tarda al circ, 1939), aquests germans han aconseguit fer riure a generacions i generacions, sense que hagin passat de moda.

Concretament agafaré dues escenes de A Night at the Opera (Una nit a l’òpera, 1935), les quals consider que resumeixen molt bé el tipus d’humor d’aquests artistes.

La primera escena (la dels llits)  té un vis més bé físic, de corregudes per amunt i per avall i humor gestual. En aquesta escena en particular em recorden un poc (salvant les distàncies) l’humor que el gran Francisco Ibáñez empra als seus Mortadelo y Filemón (uns altres que caldria reivindicar en majúscula). L’absurd, les fues amunt i avall i, fins i tot, les difresses, em recorden a  aquest clàssic del tebeo espanyol.

La segona escena (la del contracte) fa menció a l’humor dialèctic que també empraven de tant en tant els germans Marx. Els jocs de paraules, els embulls… estan a  l’ordre del dia en les seves pel·lícules. Aquesta escena n’és una mostra.

Per acomiadar-me i perquè veieu fins on arriba l’humor d’aquesta gent, us pos el que diu  l’epitafi de la tomba de Croucho Marx:  “Perdonin que no m’aixequi”. De totes maneres, i segons he pogut investigar, només es tracta d’una creença popular no verificada.

 

2 pensaments a “Moments de cinema

  1. Ai, es nostro Presi…quan ha vist perillar es seu ‘puesto’ a sa secció de cinema, ha atacat amb ses seves millors armes… No el deixeu respirar!!! que se mos està apoltronant….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.