La setmana que entram, segons el “parenòstic”

21ª setmana de l’any que ens duu cap a la meitat del mes de maig. Ja ha fet calor i es previsible que el temps no canviï fins al final de la setmana.El Sol comença a encalentir i les plantes ho noten bé, sobretot els pebres i les albergínies. El dia 20 de maig el Sol entra en el signe de Gémini a les 17 hores i 16 minuts i aquest mateix dia hi haurà un eclipsi de Sol que no serà visible des de les nostres contrades.

La Lluna seguirà en minvant.

Dilluns és Sant Macià o Maties, apòstol afegit després de la mort de Judes, per això la dita diu: “De la desgràcia de Judes, Sant Macià hi tengué ventura”. Abans aquesta festivitat es celebrava el 24 de febrer.

Dimarts és Sant Isidre, llaurador, de Madrid, patró de la pagesia, després d’haver arraconat els Sants Nin i Non (Abdó i Senén) que havien estat invocats pels hortolans mallorquins.

Dijous és l’Ascensió. Aquesta festa es passa al diumenge següent.

Retaule de Sant Abdó i Sant Senén

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.