Cuina: Llenties

Seguint un poc sa línia de s’Abecedari, avui toca Llenties.

Bé, se meva manera de fer ses Llenties és aquesta:

Es dia abans pos dues grapadetes de Llenties en remull. Si es bocí d’orella o de carase, o sa costella alta, són salades també les pos en remull. Es dia següent, tall dos bocinets d’orella o carase, i quatre bocinets de costella alta no massa grossos. Quan és sa temporada, mos hi agrada sa meitat d’un botifarró, trosseig sa verdura a bocinets petits, un bocinet de patata, una carxofa, un poc de coliflor, un tros de safarnari, un poc de col , una bleda, etc.

Sofregesc sa carn i es botifarró, quan es quasi cuit hi pos sa patata, dues remenades i sa carxofa, sa safarnari, sa coliflor, dues remenades més i hi pos sa col i sa bleda.  També tallada ben petita. Després hi afegesc dues cullerades soperes de tomàtiga i ceba triturada, un poc de sal, un poc de prebe negre, al dente, s’aigua, ses Llenties i una grapadeta de xítxeros.

Mentre se van coent, dins un murter matxac un all grosset, dos ditets de vinagre de vi, dues gotes de tabasco, ben matxacat i ben remenat. Quan li falten uns dos o tres minuts per ser cuites ses Llenties, hi afegesc es picadillo des murter. I així són ben bones!!!

Es meus set plats de sa setmana: Bullit, Guàtleres Torrades, Paella, Peix, Ou amb Tomàtiga, Stek al prebe bo, Verdures Torrades.

Un pensament a “Cuina: Llenties

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.