Oportunisme i rigidesa política

Des de fa unes setmanes pareix que han recomençat les obres  de darrere el  camp de futbol (a l’antiga Teulera), a través de les quals recordem que volen fer una sèrie de pistes de tennis i pàdel i, més endavant, una de futbol- 7 (o això és el que tenc entès perquè he arribat a sentir versions de tot color).

No seré jo qui posi en qüestió la utilitat d’aquestes obres (de fet, sóc tennista des de fa bastants anys i seré el primer que empraré aquestes instal·lacions), però sí el seu  oportunisme. En plena crisi voleu dir que no hi ha obres més importants a fer (sobretot socialment) abans que instal·lacions esportives (el mateix podríem dir de la pista de pàdel i skate que s’ha fet recentment a Son Carrió).

Molts m’acusareu de demagògic i fins i tot d’oportunista, però sóc dels que pensa que primer cal tenir ben fermat allò bàsic (el fonaments que diríem) i després ja anirem posant les coses secundàries (la piscina, el jacuzzi…). No sé si m’enteneu… En educació ja vaig dir el mateix. Està molt bé que els alumnes tenguin ordinador portàtil, si abans podem assegurar unes ràtios raonables per classe i els suports humans adients.

De totes maneres, amb tot això no vull pas criticar l’Ajuntament. Sé que aquest és un projecte sol·licitat fa temps (quan les coses anaven més bé, o això ens deien,  i un es podia arriscar  a demanar segons què) i que la partida econòmica per a fer un projecte quan arriba, s’ha d’aprofitar, perquè si no es perd i retorna a Madrid o Palma. De fet, a partir d’aquí, vull extreure la segona reflexió d’aquest escrit. No seria millor per a tots canviar aquesta rigidesa política  per unes vies més àgils i ràpides? És a dir, si ara el nostre Ajuntament ja no li interessa tant aquest projecte macroesportiu (per una raó més que justificada: els temps han canviat amb la crisi i tenim altres necessitats a cobrir) i el vol canviar per a usos socials per què no ha de poder fer? Els d’aquí sabem de primera mà les necessitats del nostre municipi (no els de Palma o Madrid), no podríem sol·licitar per una via més o manco ràpida el canvi de projecte? Idò no, no es pot fer perquè es corre el perill  que els diners retornin d’allà on han vengut i no els tornem veure mai més. A més, canviar de projecte suposaria una altra vegada anys i anys d’espera fins que “els que comanden” donin el seu vistiplau. Així, qualsevol gosa demanar res… Supòs que val més callar i  aprofitar almanco el que ens arriba.

Frase destacada:

– Tu creus que amb un duro poden menjar tres persones?

– Això no depèn del duro, sinó de la gana.

(Fragment del film La torre de los siete jorobados, 1944)

 

2 pensaments a “Oportunisme i rigidesa política

  1. Home, jo soc el primer que dedicaria els doblers íntegrament als diferents centres educatius, però si no es pot fer, m’estim més gastar-los en una cosa que en podrà gaudir tot el poble, del més petit al més gran. Per altra banda hi ha que dir que les diferents instal·lacions esportives del poble, s’usen gairebé al 100% i no està de més que n’hi hagi un parell més.

    • Opín el Mateix, ara bé tenc por q amb la q cau les pistes tenguin poc de públiques i ens facin pagar 10 euros Per hora com a qualsevol pista privada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.