Ple extraordinari del 2 de juliol

 • A instàncies del Partit Popular, avui, dia 2 de juliol, s’ha celebrat un ple extraordinari per debatre tres mocions que ells mateixos havien presentat.

  La primera proposava “Instar a tots els partits polítics amb representació en l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar a rebutjar públicament les agressions i els incidents produïts als diversos municipis de Mallorca i a la conselleria d’Educació per part d’un grup d’estudiants”. En un segon punt afegia: “Instar a tots els partits polítics de les Illes Balears a manifestar la seva total repulsa davant qualsevol tipus de violència contra ciutadans que expressin lliurement les seves idees o contra els qui exerceixin les seves funcions en plena legitimitat democràtica”.

  El batle ha suggerit que acceptassin canviar el primer punt per un altre de més genèric en favor de la llibertat d’expressió, rebutjant tot tipus de violència, però na Manuela ha exigit que la moció es votàs talment com l’havien presentada. Després de parlar-ne -millor dit, cridar-ne- una bona estona sense arribar a cap acord, han procedit a la votació, que ha estat rebutjada per 5 vots a favor i 7 en contra.

  Na Dolors Sánchez, del PSM, com explicació de vot, ha demanat que s’inclogués a l’acta el següent document: “Aquests darrers mesos hem viscut a les Illes Balears un conjunt de mobilitzacions ciutadanes com mai no s’havien vist en temps de democràcia. Unes mobilitzacions que es fan des de la llibertat d’expressió i que responen al malestar social existent per la situació econòmica i social, i per visualitzar la protesta generalitzada contra les retallades en educació, sanitat i altres sectors socioeconòmics, així com també les mesures adoptades pel Govern en contra de la llengua pròpia de les Illes Balears.

  En cap cas es pot acceptar la violència com a forma de protesta ni cap tipus d’extralimitacions per part de qualsevol part. D’altra banda, tampoc es pot permetre criminalitzar les mobilitzacions i les protestes que milers de ciutadans i ciutadanes estan protagonitzant de manera pacífica. En un estat democràtic s’han de fer valer tots aquells instruments que permeten als ciutadans participar activament dels diferents esdeveniments que es van succeint i en cap cas actuar de manera intransigent.

  El Govern de les Illes Balears hauria de cercar el diàleg i el consens amb tots els sectors socials, econòmics i sindicals, fent servir tots els recursos i espais de diàleg disponibles i abandonant les formes i actituds de provocació i confrontació.

  Rebutjam i condemnam qualsevol acte de violència quan pretén interferir en el funcionament normal dels partits polítics, l’activitat dels representants elegits democràticament i dels col·lectius, associacions i entitats que es manifesten legítimament.

  Defensam la necessitat de salvaguardar el dret a la llibertat d’expressió sempre exercida des del respecte cap els altres i sense cap tipus de violència, i ens manifestam en contra de la criminalització genèrica de les mobilitzacions ciutadanes.

  Mostram el nostre suport al malestar social existent per la situació econòmica i social i per les retallades indiscriminades que es fan des dels diferents governs a l’estat del benestar.

  Condemnam les declaracions del Sr. José Ramon Bauzá on acusa de “fascistes” (sic) els participants a les mobilitzacions i de “complicitat amb els fascistes” a tota l’oposició democràtica, i consideram que declaracions d’aquest tipus no fan més que augmentar la crispació.

  Lamentam les formes, els desproporcionats desplegaments policials i les actuacions derivades de les visites del Sr. Bauzá als pobles quan aquestes visites no són oficials ni institucionals sinó visites emmarcades dins la dinàmica de partit del PP”.

  A la segona moció es deia: “Consideram que no té sentit empedrar els carrers si tanmateix poden seguir passant cotxes, per tant, instam al batle a ampliar el caràcter de carrers per a vianants a tots els carrers que s’han inclòs en el Pla d’Embelliment del municipi de Sant Llorenç des Cardassar. En cas de no transformar aquests carrers en carrers per a vianants que es redueixi l’horari al trànsit rodat. En qualsevol cas, que es doni sempre preferència als vianants amb senyalitzacions que així ho indiquin”. I continuava: “Que es tengui millor cura de l’aspecte de tot el centre afectat per l’embelliment, des de les jardineres fins a la presència policial que impedeixi que s’aparquin els cotxes, passant per la retirada de totes les barreres mòbils”.

  El batle ha comentat que l’equip de govern estava d’acord amb la segona part de la moció, però que avui per avui no era possible prohibir la circulació de cotxes pels carrers embellits, perquè provocaria un caos circulatori; si estaven disposats a fer la corresponent modificació votarien a favor de la moció. Na Manuela, però, ha volgut que es votàs tal com estava, per la qual cosa, després de parlar-ne -millor dit, cridar-ne; o ja ho havia dit abans?- una bona estona ha estat rebutjada pels mateixos vots que la primera.

  La tercera moció deia: “Instar el batle i l’equip de govern de Sant Llorenç des Cardassar al compliment de totes les normes sobre transparència i bones pràctiques en la gestió diària d’aquesta corporació, tant enfront dels ciutadans com en relació a la labor d’oposició dels altres grups polítics amb representació a l’Ajun-tament”.

  Aquesta moció, sense necessitat de debat, haa estat aprovada per unanimitat, amb la qual cosa el poc públic assistent -tres col·laboradors de Card.cat i una altra periodista- s’han estalviat haver de sentir més crits per part dels il·lustres representants del poble, cosa que sempre és d’agrair.

3 pensaments a “Ple extraordinari del 2 de juliol

 1. Així que tenim:

  1.- una moció en contra de sa violència, en la que tothom es mostra a favor, però que es vota en contra, uns perquè hi volen incloure-hi sa llibertat d’expresió???(i per què no també altres drets?), i els altres perquè volen incloure una crítica a la política social i cultural del Govern…(?????). Però no es xerrava de violència? Pel que diu card.cat, la moció del PP ni tan sols feia referència a den Bauzà, només xerrava de violència, sense fer referencia al color polític del subjecte actiu ni passiu de la violència…

  2.- una moció de peatonalització, i en el seu defecte de preferència peatonal, on tothom es mostra a favor, però es vota en contra, perquè hi ha gent que no vol en comprendre el concepte de ‘subsidiariament’ de la segona opció, i s’encapritxen a què s’elimini la primera proposta.

  3.- i la tercera on tothom vota a favor…, a favor…, a favor de què??? Encara és hora que algú desvetlli el misteri de les 8 mocions del darrers ple que no constaven a l’ordre del dia. Però, bueeeeeeno…..votarem a favor, no diguin que sempre anam contra es PP, i després ja vorem el que feim…

  Com a mesura concreta de transparència i bona pràctica democràtica des del punt de vista del ciutadà, sa libèl•lula recomana que comencin per arreglard’una vegada l’apartat de queixes i suggerencies de la pag web de s’Ajuntament, que fa molta estona que només està per fer planta…

 2. Sense voler entrar en polèmiques sobre la primera moció -jo només vaig fer la crònica del ple-, en el diari Ultima Hora d’avui surt publicat que Aina Maria Rodríguez, cap del gabinet de la conselleria d’Educació, va caure per mor de la sempenta involuntària d’un funcionari.
  Per això, si la causa que s’instrueix encara no està acabada, consider que ha estat prematur per part del PP presentar una moció condemnant uns fets que no tan sols no estan provats, sinó que, segons el diari, semblen falsos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.