Interessant treball de Mark Amengual de sa Coma sobre el bilingüisme

Mark Amengual,  esta recollint dades a la comarca de Llevant per la seva tesi doctoral  sobre la percepció per part dels bilingües de castellà i català. Del terme municipal de Sant Llorenç unes 20 persones han col·laborat amb en Mark responent a les seves preguntes.

En Mark Amengual, de sa Coma, és fill del conegut Jimmy Amengual del tennis “ Can Simó” i de Anne Watson.

Va estudiar al Col.legi Públic Punta de n’Amer a Sa Coma, i va anar a I.E.S Llorenç Garcies i Font a Artà. Es va llicenciar en Filologia Anglesa a la Universitat de les Illes Balears i va completar un Master en Lingüística Hispànica a la Pennsilvania State University als Estats Units. Està acabant el doctorat en Lingüística Hispànica a la Universitat de Texas, a Austin, on també dóna classes d’espanyol i lingüística general.

La seva àrea d’investigació és el bilingüisme i el contacte de llengües. Específicament, la seva feina es centra en l’estudi de la interacció fonètica entre les dues llengües dels parlants bilingües, i ha publicat la seva feina a revistes internacionals de lingüística i també ha presentat els seus projectes a conferències internacionals.

Aquest estiu a la comarca de Llevant està recollint dades per la seva tesi doctoral “Una aproximació experimental a la transferència fonològica en la producció i percepció per part de bilingües de castellà i català” on investiga la interacció dels sistemes fonològics, específicament els sistemes vocàlics, a les dues llengües. Aquesta feina presenta dades de 80 participants de difereixen en edat, gènere, nivell acadèmic, llengües utilitzades al sistema educatiu, a casa, etc.. i que utilitzen més sovint una llengua o una altra. Aquesta feina té l’objectiu de presentar, mitjançant experiments de producció i percepció, si hi ha canvis a les dues llengües com a conseqüència dels canvis lingüístics dels darrers anys a Mallorca.

6 pensaments a “Interessant treball de Mark Amengual de sa Coma sobre el bilingüisme


 1. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Bona feina. Miam si després n’hi envies ua còpia a en Bauzá. Qui sap… Poster aprengui qualque cosa encara.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

   tothom pot aprende algo, clar que si fins i tot voste i jo

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

 2. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Pot ser interessant. Com es pot participar a l’estudi?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

   Per participar al projecte te pots posar en contacte directe amb en Mark:
   markamengual@gmail.com
   Tlf: 699-­‐113-­‐744.

   Està cercant gent entre 35 i 65 anys que tengui català o castellà com a llengua materna i que també utilitzi l’altra llengua.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

   • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

    Idò si just en tenc 33 no hi puc participar…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

 3. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  És molt interessant l’estudi Serafí…he ajudat a n’en Mark cercant participants i vull donar les gràcies a totes les persones que heu col·laborat amb l’estudi…esperem que aquesta tesi doctoral sigui tot un èxit…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.