Interessant treball de Mark Amengual de sa Coma sobre el bilingüisme

Mark Amengual,  esta recollint dades a la comarca de Llevant per la seva tesi doctoral  sobre la percepció per part dels bilingües de castellà i català. Del terme municipal de Sant Llorenç unes 20 persones han col·laborat amb en Mark responent a les seves preguntes.

En Mark Amengual, de sa Coma, és fill del conegut Jimmy Amengual del tennis “ Can Simó” i de Anne Watson.

Va estudiar al Col.legi Públic Punta de n’Amer a Sa Coma, i va anar a I.E.S Llorenç Garcies i Font a Artà. Es va llicenciar en Filologia Anglesa a la Universitat de les Illes Balears i va completar un Master en Lingüística Hispànica a la Pennsilvania State University als Estats Units. Està acabant el doctorat en Lingüística Hispànica a la Universitat de Texas, a Austin, on també dóna classes d’espanyol i lingüística general.

La seva àrea d’investigació és el bilingüisme i el contacte de llengües. Específicament, la seva feina es centra en l’estudi de la interacció fonètica entre les dues llengües dels parlants bilingües, i ha publicat la seva feina a revistes internacionals de lingüística i també ha presentat els seus projectes a conferències internacionals.

Aquest estiu a la comarca de Llevant està recollint dades per la seva tesi doctoral “Una aproximació experimental a la transferència fonològica en la producció i percepció per part de bilingües de castellà i català” on investiga la interacció dels sistemes fonològics, específicament els sistemes vocàlics, a les dues llengües. Aquesta feina presenta dades de 80 participants de difereixen en edat, gènere, nivell acadèmic, llengües utilitzades al sistema educatiu, a casa, etc.. i que utilitzen més sovint una llengua o una altra. Aquesta feina té l’objectiu de presentar, mitjançant experiments de producció i percepció, si hi ha canvis a les dues llengües com a conseqüència dels canvis lingüístics dels darrers anys a Mallorca.

6 pensaments a “Interessant treball de Mark Amengual de sa Coma sobre el bilingüisme

  1. És molt interessant l’estudi Serafí…he ajudat a n’en Mark cercant participants i vull donar les gràcies a totes les persones que heu col·laborat amb l’estudi…esperem que aquesta tesi doctoral sigui tot un èxit…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.