Crònica del PP sobre el darrer Ple

El passat dia 2 de juliol es va celebrar un ple extraordinari amb el següent ordre del dia:

– Debat i votació de la moció relativa al rebuig explícit dels actes violents contra les persones i a les agressions al president del Govern Balear, cossos de seguretat i periodistes a diferents municipis de Mallorca.

– Debat votació de la moció relativa a la peatonalització de carrers al municipi de Sant Llorenç des Cardassar.

– Debat votació de la moció relativa a la transparència i bona gestió democràtica a l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.

Pel que fa al primer punt, els membres del PP vam presentar una moció en la que instàvem a l’equip a votar a favor de l’adopció dels següents acords.

Primer.- Instar a tots els partits polítics amb representació en l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, a rebutjar públicament les agressions i els incidents produïts als diversos municipis de Mallorca, i a la Conselleria d’Educació per part d’un grup d’estudiants.

Segon.- Instar a tots els partits polítics de les Illes Balears a manifestar la seva total repulsa davant qualsevol tipus de violència contra ciutadans que expressin lliurement les seves idees o contra els que exerceixin les seves funcions amb plena legitimitat democràtica.

Els membres de l’Equip de Govern i el PSM, tot i manifestar que estan en contra de la violència, van votar en contra d’aquests acords.

Quant al segon punt,  els membres de l’equip de Govern es van mostrar més que orgullosos del seu projecte d’embelliment i van continuar fent el sord davant les peticions de molts de veïns referents a la brutor, l’estat d’abandonament d’algunes de les jardineres, barreres per tot, per no parlar dels cotxes ni de les contribucions especials . Així mateix ens van informar que hi ha en procés un mena d’informe tècnic sobre la viabilitat o no de peatonalitzar els carrers (en tot cas s’hi van avançar i van votar que no a la moció). Així mateix el batlle va manifestar que seria molt perjudicial pels comerciants que no hi poguessin passar amb el cotxe.

A ell que tan li agrada posar com a referència altres pobles, basta mirar Artà o Manacor per veure que peatonalitzar el centre no és en absolut cap despropòsit i que pot resultar molt beneficiós per a tots: els bars podrien posar les taules al carrer i no damunt l’acera, no hauríem d’estar pendents de barreres per amunt barreres per avall (que tanmateix no fan més que nosa: el Dia del Corpus ningú no els hi va fer cap cas), no hi hauria les taques d’oli sobre l’empedrat i, en fi, tot plegat tendria més sentit perquè segons el nostre parer no té ni cap ni peus  que s’empedrin els carrers, amb arbres, jardineres i tota la pesca si tanmateix els cotxes hi han de poder seguir circulant amb tota llibertat (i velocitat!)

El PSM també va votar en contra.

Quant al darrer punt, tots els membres van votar favor. Estic d’acord que probablement sigui un punt massa genèric, sense mesures concretes i no deixa de ser una declaració d’intencions. Però ens sembla que ve molt a compte ja que no recordam cap ocasió en què tota la documentació estés dins la carpeta en temps i forma: on deia 16 havia de dir 17, on dimecres, divendres… consideram que és una falta de respecte, no sols cap als membres de l’oposició sinó, més greu, cap als ciutadans que ens han donat el seu vot. Està en mans de l’equip de govern, no nostres, complir i fer complir les lleis que regulen la gestió diària de la corporació.

2 pensaments a “Crònica del PP sobre el darrer Ple

 1. “Rebutjar públicament les agressions i els incidents produïts als diversos municipis de Mallorca, i a la Conselleria d’Educació per part d’un grup d’estudiants”. Els estudiants agrediren? qui va agredir va ser la cap de gabinet del Conseller d’educació (Ana Maria Rodríguez Arbona) a un estudiant que hi havia a la conselleria.
  Mentides no per favor.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. A Bunyola els agradits foren quatre joves asseguts en terra. Vexats inhumanament per la Guardia Civil i multats per la delegació de govern amb 3.000€. És una llàstima el clima de violència tant generalitzat. Però qui és el culpable? Solucionar-lo o preferir viure com a víctima per reforçar-se davant els seus incondicionals? Pactar un acord contra la violència no ha de ser tan difícil. Tots estam exposats a ella. El PP hauria de fer un poc de memòria. I escoltar, escoltar els altres.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.