Crònica del Ple del Partit Popular

El passat 19 de Juliol es va celebrar un Ple ordinari a l’Ajuntament amb el següent ordre del dia:
– Part resolutiva.

1. Aprovació d’actes de sessions anteriors: sessió 2012/6, de 24 de maig.
2. Addenda de modificació del Conveni per a la recaptació en període voluntari i executiu de tributs municipals i altres ingressos de dret públic signat el 13 d’abril de 1993 entre la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.
3. Donar compte de la liquidació i la dissolució del Consorci Pla Mirall de Sant Llorenç des Cardassar.
4. Aprovació definitiva del text refós de les ordenances fiscals.

– Part de control.

1. Donar compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions del batle.
2. Precs i preguntes.

Si no recordo malament al principi del Ple els membres del PP vam demanar si ens havien de donar compte de la incorporació de la regidora del PSM a l’equip de Govern. El Batlle va dir que això ja quedava fet en el punt 1 de la part de control, tot i que des de l’oposició trobam que  bé valia un punt a part. La secretària va estar d’acord en què s’hauria d’haver posat com a punt independent.
Pel que fa a la modificació del Conveni per a la recaptació en període voluntari i executiu de tributs municipals i altres ingressos, els membres del PP ens vam abstenir, no perquè no estem a favor de que el recaptador cobri un poc menys i així l’Ajuntament deixi de gastar un poc, sinó perquè, per variar i tot i la criticada moció sobre la transparència, l’accés a la informació, etc. que tothom va votar a favor, els membres de l’oposició seguim sense tenir accés a la informació com i quan toca.
El punt 3 va ser del tot surrealista, la veritat és que em vaig sentir del tot ridícula quan la secretària ens va dir que el punt no s’havia de votar. En tot cas, ja a la reunió informativa, vam demanar l’expedient del Pla Mirall, que, sorpresa, no era dins la carpeta i no hi va esser fins el mateix matí del ple. S’hagués de votar o no, per evitar tal ridícul en futures ocasions, consideram que les comissions informatives haurien de servir per qualque cosa més que per llegir la informació en veu alta.
El punt núm. 4 va ser retirat de l’ordre del dia. En tot cas a la comissió informativa els membres del PP ja vam dir que el votaríem en contra sinó s’elimina o es modifica l’annex referent a les taxes de les escoletes municipals, ja que consideram que demanar dos anys d’empadronament per accedir al descompte és una mesura discriminatòria.
A la part de control la senyora Meseguer, després de formular les preguntes va sortir de la sala de plens.
Quan a les preguntes, com que ja n’ha fet una relació el senyor Martínez, pens que no es necessari tornar-les a repetir aquí.
Pel que fa a les repostes a les preguntes de la senyora Meseguer ningú no contesta  al per què de les persones empadronades  al núm. 7 del Carrer Major, ni tampoc no  es va fer cap menció a la petició d’un informe tècnic sobre les deficiències a l’Escola Mestre Guillem Galmés. Quan a les dietes de la nova regidora, ens va quedar el dubte de a quin sou rebutjava, si al de regidora de l’oposició o al de regidora amb càrrec. Si rebutja al primer, perfecte, seria el corresponent al del ple extraordinari de dia 2 de Juliol, els membres del PP ja hi vam rebutjar; si rebutja al sou de llavor ençà com a regidora amb càrrec és un poc més complicat, ja que segons la resolució del batle 2012/158, punt onzè, Les delegacions conferides requeriran per a la seva eficàcia l’acceptació dels regidors delegats, es publicaran al BOIB i se’n donarà compte al Ple de l’Ajuntament en la primera sessió que tingui lloc. Com que encara no s’ha donat compte al ple entenem que des dia 29 de Juny (data de la publicació de la resolució) no li correspon altre sou que el de la dieta com a regidora de l’oposició (el citat ple extraordinari de dia 2).

Quan a les respostes a les preguntes formulades pel senyor Riera, fa un any que demana es faci un informe tècnic de la rodona dels carrers Mareselva i ses Palmeres, no estaria gens malament que hi fessin un cop d’ull ja que resulta un tram perillós, de moment passen amb cançons.
A les preguntes que vaig formular, van quedar sense resposta la de les barreres (de moment  veig que continuen al seu lloc:  una per aquí, una per allà, un parell pel camp de futbol, d’altres a la carretera de Son Servera, d’altres per la plaça i ja veurem, tot un exemple d’embelliment… la darrera raó que ens varen donar era que servien pels dies de mercat, no sé quin servei fan les de la carretera de Son Servera el dia de mercat però vaja; abans ens havien dit que eren per quan hi havia festes, així que quedaran fins a les festes de Sant Llorenç, La Mare de Déu…). Quan a l’informe policial amb el que justifiquen el No a peatonalitzar la zona afectada per l’embelliment, encara no el tenen, però ja dedueixen que serà negatiu.  Quan a la canera, caldria prendre mesures per millorar les condicions, l’espai és massa reduït i si hi passen tan de cans com ens va dir bé que ho paga.
Sentim aquesta manca de respecte cap a la portaveu del PP, tal vegada tengui el nervi més curt que la ex-regidora de l’oposició del PSM, però és el que té quan fa tants d’anys que veus com funcionen les coses, com protestes, fas feina i t’esforces per fer una cosa amb la què creus, que no vol dir que sigui ni l’única ni la bona, però si la que tu creus i, per tant, tan respectable com la de qualsevol altre perquè, al final, et mirin per damunt i et passin amb cançonetes. Lamentam que ara ja no poguem seguir aprenent com fer una tasca d’oposició democràtica, respectuosa i constructiva.

Un pensament a “Crònica del Ple del Partit Popular

  1. Gracies. Publicar, cara alta, una opinió o la descripció -sempre parcial- d’uns fets no deixa de ser un exercici democràtic.
    Pel que fa a l’informe policial que “ja dedueixen que serà negatiu” se suposa que tots els podrem conèixer amb pels i senyals. Si mes no els veïns que hem fet de “paganos” de l’embelliment. Però, a més, se suposa que la decisió final serà política. Els regidors decidiran en funció de l’informe…i la opinió dels veinats?.
    Tal vegada -i m’ho recorda el darrer paràgraf de la crònica- el punt més transcendent és aquell de l’Extraordinari que parlava de “transparència i bona gestió democràtica”. ¿No comença a ser hora de cercar un consens superador dels hàbits establerts? ¿No correspon, a qui ostenta el poder, donar la primera passa?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.