La cançó de la setmana

Si fa poc vaig posar una cançó per celebrar el naixement de la vida (All is love, de Karen O), ara vos en present una que en canta el final. El tema és Hope there someone’s, d’Antony and The Johnsons,i no crec que m’equivoqui si dic que és la millor balada que s’hagi escrit aquests darrers deu anys a nivell mundial.

Antony Hegarty és un pianista i compositor britànic excepcional (a pesar que gran part de la seva vida l’ha passada a Estats Units) i canta amb una de les veus més extraordinàries que hagi escoltat mai. El seu estil va del soul, el jazz o les balades, al pop més sotisficat, sempre sota el seu exquisit piano i una veu que t’entra ben a dins. Als concerts sempre va acompanyat per la seva banda, The Johnsons, però ell és l’autèntic líder.

Va començar la seva carrera a a pincipis del 2000 i ja du publicats quatre àlbums:

– Antony and the Johnsons (Durtro, 1998; Secretly Canadian 2000, 2004).

– I Am a Bird Now (Secretly Canadian, febrero de 2005).

– The Crying Light (Secretly Canadian-Rough Trade-¡PopStock!, 2009).1

– Swanlights (Secretly Canadian, Octubre de 2010)

Sobre la seva vida personal cal dir que sempre se l’ha relacionat amb el  Transgènere. Aquest és un terme que es refereix a la persona que, per definir-se, va més enllà de la identificació sexual de l’individu com a home, dona o intersexual. Això no només ho dic com a xafardeig (realment nosaltres no n’hem de fer res de la seva orientació sexual), sinó per la temàtica de les seves cançons, sovint relacionades amb aquest tema (per exemple a My Lady Story o For Today I’m a Boy).

Però en la cançó  que ens ocupa el tema és la mort, el més enllà i les pors que ens pot deparar. Hope there someone’s conta tot això o i ho fa amb un gran estil poètic (us aconsell llegir atentament els subtítols de la cançó). I a més, Antony ens ho conta, com diu la cantant Laurie Anderson “amb la seva increïble veu, en la qual es troben totes les emocions del planeta”.

 

Un pensament a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.