Una altra mirada a Sant Antoni

Ja que vaig veure que en Guillem Pont i en Serafí Lliteras, dos dels nostres editors, pul·lulaven per les Beneïdes amb càmeres així com toca (no com la meva) i que per això ja faran una crònica de Sant Antoni millor que la meva, he decidit fer un article sobre “l’altra cara” de la festa. La divertida, la curiosa, l’anecdòtica… No sé som anomenar-la, però l’important era evitar duplicitats.

Per això us present un Sant Antoni diferent, que esper que vos agradi:

I per acabar… un poc de polèmica. Què trobau de la declaració jurada que van fer signar als participants per a què no tiressin petards ni foc? I la primera intenció de no posar picadís al carrer per tal d’evitar que els cavalls no anassin al galop? Després d’això del Madrid Arena, la seguretat s’ha multiplicat. Què en trobau? És exagerat? És necessari? Contestau a través dels comentaris, si voleu.

8 pensaments a “Una altra mirada a Sant Antoni


 1. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Estic totalment d’acord en suprimir els petards ! són super molests ! fins i crec que perillosos pels timpans, degut a la seva intensitat. Les festes no han de tenir elements distorsionadors, així ho veig.
  La seguretat quan hi ha molta gent és necessaria, encara més quan hi ha animals que un moment o altra es poden espantar; fins a on ? ho han de dir els entesos i els responsables de la festa, als qui demanarien responsablitats en cas d’un incident; A l’hora de fer festa no hi val tot, sinó ens volem carregar les festes. Sempre s’ha de tenir esment, per molt que evolucioni una tradició, al sentit originari d’aquella festa. I les beneides, responen a beneir els animals i el món camperol.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

 2. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Idò una mica de mesura tampoc fa mal però no sé si una mica dràstica. Resten popularitat i ambient. Aquest any s’ha guanyat en seguretat però també han estat una mica més ensopides ses Beneïdes. Faltava alguna cosa, una mica de renou. Per altre banda entenc la indignació dels participants si els van avisar a darrera hora quan ja tenien la carrossa mig enjirgolada. L’hauria d’avisar en temps. Si feis enfadar els joves, adéu Beneïdes. El que les fa xules no són pas els nins de s’escola, tot i que no els vull llevar mèrit.
  Dels cavalls, ja n’hi opin

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

   Vaja, dir que una escola que aporta 9 carrosses no fa xules les beneïdes…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

   • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

    Totalment d’acord amb tu Serafí

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

 3. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Pau…es títol no és així…és SANT ANTONI DES DE LA CANTONADA…almenys posa’l bé, punyaterooooo

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

 4. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Apart de donar les gràcies a en Pau per llevar-me part de la frustració que arrossegam els aficionats a la fotografia (no sortim mai a la foto), m’agradaria donar la meva opinió al voltant del tema coètic.
  Sempre he pensat que tot es pot fer si es fa en el seu moment i al seu lloc corresponent.
  Les beneïdes són el que són, gent que va a beneir la bèstia i carrosses que es fan per alegrar un poc la vista i per omplir i fer més atractiva la festa, a més de socialitzar (coneixer-se entre ells) un poc més la gent del poble.
  Els coets tenen també el seu atractiu i no els hi vull llevar protagonisme, però potser no és el lloc adient per fer-los petar. Estic segur que si es mirés d’arribar a un acord amb les institucions del poble i per exemple fer sonar els coets a un lloc marcat a on s’avisi que hi tiraran coets, allunyat de les bèsties i de les carrosses dels més menuts, no hi hauria cap problema.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

 5. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Crec que de cara a l’any que ve s’hauria de mantenir una reunió amb els distints sectors implicats: cavallistes, joves, pares, Ajuntament, etcètera i consensuar un model de festa en el qual tothom hi estigui còmode. Al meu parer les beneïdes de Sant Antoni tenen molts d’elements de bauxa propi dels darrers dies moment en que, a Sant Llorenç, es fa molt difícil la participació de la gent.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

 6. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Mirareu si es difil fer perticipa sa gent, que som se unic Poble, que no sortim per sa tele beneint mascotes, ni un ca, un lloro,una fura,un moix, ni una tortuge, ni serp, res, en sos pastors que tenim; I això que en es Poble ni de moltes castas de Mascotes, però es veu com ja estan encausades cap el Cel, sensa un nou Batec…… Trons; Trop que aqui on hi ha bestias, no hi pot haver trons.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.