Els ajuntaments podran destinar el seu superàvit a inversions

Fins a 3.500 municipis poden veure beneficiats per aquesta mesura. El Govern abordarà una ràpida modificació de la Llei d’Estabilitat per permetre que els Consistoris aprovin els seus pressupostos tenint en compte aquesta qüestió. El nou pla de pagament a proveïdors afavorirà que les entitats locals cobrin les quantitats que els deuen les comunitats autònomes.El President de la FEMP s’ha mostrat satisfet per l’anunci del Govern d’impulsar la modificació de la Llei d’Estabilitat Pressupostària de cara a permetre que les entitats locals que hagin obtingut un romanent positiu de tresoreria en l’exercici anterior puguin destinar a inversions ia despeses corrents de caràcter extraordinari.

Aquest acord permetrà beneficiar a uns 3.500 ajuntaments de tot Espanya, que podran destinar el seu superàvit a altres fins diferents a la reducció de l’endeutament, i dóna compte d’una demanda llargament formulada per la FEMP. A més, facilitarà molts Consistoris l’aprovació dels seus pressupostos en dates pròximes, prenent ja en consideració les possibles inversions a realitzar amb aquests romanents.

Cobrament del deute pendent

Els representants locals també han acollit amb satisfacció la proposta formulada pel Ministeri en relació amb el pagament del deute pendent de les comunitats autònomes amb les entitats locals, que el President ha xifrat en uns 1.700 milions d’euros.

Sobre aquesta qüestió ha explicat que el pròxim FLA pujarà el nivell de prioritat de les entitats locals a l’hora de cobrar les quantitats que les autonomies els deuen, una bona mesura segons el parer dels representants locals ja que, en l’anterior Fons, les Governs Locals ocupaven l’últim lloc en l’ordre de prelació.

Però a més, ha anunciat el president, el nou Pla de Pagament a proveïdors , que molt aviat es posarà en marxa, incorporarà algunes novetats com, per exemple, la consideració de les entitats locals com un proveïdor més dels Governs Regionals, o la reducció a 30 dies del període de pagament. Aquesta mesura exigirà a les comunitats autònomes la ràpida liquidació del seu deute als ajuntaments i, amb això, va dir el president, es donarà resposta a “una reivindicació molt important per a nosaltres, de justícia, i que ens ajudarà a complir amb les nostres pròpies obligacions de pagament “.

Un pensament a “Els ajuntaments podran destinar el seu superàvit a inversions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.