Crònica informal

Si he de dir la veritat, frissava de què es convocàs un altre ple ordinari, perquè estava endarrer de l’actitud de na Manuela després de la seva fulminant destitució com a responsable de l’Institut de la Dona. Seguirà donant canya a l’equip de govern o passarà olímpicament de la política del Partit Popular?,  em demanava. Però vet-aquí que el mateix dia del ple, el 18 de juliol (vaja una data!) els diaris publicaven la notícia de què n’Antoni Aguilar abandonava el PP per “la pèrdua de confiança en el partit i el desacord amb la línia política a nivell autonòmic i en general” i que es passava al grup dels “no adscrits”. Abans de començar el ple ell mateix em va donar un comunicat de premsa, en el qual explicava la seva baixa del partit després de 24 anys de militància i, sense manifestar´ho explícitament, deixava la porta oberta a una “nova etapa política” que no va considerar oportú concretar.

-Creus que se n’anirà a un altre partit?
-No ho sé, però es comunicat acaba dient que “necessitava una decisió com aquesta per desbloquejar una situació que no em permetia dur a terme tot allò que penso he de fer i que ara sí em serà possible”.
-Pensa fer altres coses, idò, dins sa política…
-Segons es comunicat, pareix que sí.

Els tres primers punts passaren sense pena ni glòria: aprovació de l’acta anterior, esmena de deficiències a un punt de les Normes Subsidiàries i adhesió a un conveni telemàtic, però no en donaré notícia perquè no sé de què anaven ja que gairebé no en parlaren. El quart sí que va esser un poc mogudet, perquè tractava de l’aprovació dels comptes de l’any passat. Després de discutir una estona amb el batle i amb l’interventor sobre si havien gastat o no un milió d’euros més del que havien pressupostat, na Manuela va dir que votarien en contra perquè no es refiaven de la manera com porten els comptes els de l’equip de govern. També em va parèixer entendre que havia presentat una denúncia als jutjats per això mateix, però que l’havien arxivada.

-Na Manuela és des Partit Popular?
-Sí.
-Es mateix que tenia en Bárcenas de tresorer?
-Sí.
-I vol donar lliçons de com s’han de dur es comptes!?
-Sí.
-Maresantissimeta!

En el punt 5 aprovaren la reducció d’un 15% de la taxa de recollida de fems i tots votaren a favor, si bé na Manuela va manifestar que si pretenien esser un govern d’esquerres haguessin pogut baixar un poc més als usuaris dels pobles i foravila que a les companyies hoteleres.

En el sisè derogaren una ordenança fiscal relacionada amb la telefonia mòbil i en el setè acordaren la creació d’un Consorci per unificar serveis entre els ajuntaments d’Artà, Sant Llorenç, Manacor, Son Servera i Santa Margalida, però no puc donar més explicacions perquè no concretaren de quins serveis es tractava. Com que en parlen a la comissió d’Assumptes Generals i després, en el ple, ja ho donen per sabut…

El punt vuitè deia: “Rebuig al Decret 15/2013, que regula el tractament integrat de llengües als centres docents”. Na Maria Montserrat, regidora de Cultura, va llegir un document en el qual donava suport a la comunitat educativa i sol·licitava la retirada del projecte. Ho va resumir en quatre punts: Els nostres col·legis ja tenen un projecte lingüístic que funciona, basta veure els resultats; el decret romp el consens entre els integrants de la comunitat educativa: mestres, alumnes, pares i administració; el català ha estat la llengua vehicular dels nostres avantpassats i, per tant, també ho ha d’esser en el futur; els professors no estan prou preparats per impartir classes en anglès. El punt va esser aprovar per unanimitat.

-Es Partit Popular de Sant Llorenç també va votar a favor de què es Partit Popular de Ciutat retiràs es Decret!?
-Sí.
-Alabat sia Déu!
-I espera, perquè a s’altre punt també va votar a favor en sa “Declaració de reconeixement de la unitat de la llengua catalana”.
-Que és, que l’Esperit Sant els ha il·lumitat?
-O això o que van per lliure.

El darrer punt, presentat pel Partit Popular, era per la creació d’un Pla especial d’ocupació en el municipi, i també va esser aprovat per unanimitat.

-O sigui, que de deu punt de s’ordre del dia, set varen esser aprovats per unanimitat?
-Sí, es PP només va votar en contra a s’aprovació de s’acta anterior i an es comptes de l’any passat, perquè a lo de sa telefonia mòbil es varen abstenir.
-I en es precs i preguntes?
-No ho sé perquè me’n vaig anar a dinar, però no pots demanar an en Xerafí, que gravava sa sessió per Card.cat i feia comptes penjar-la a Youtube.

 

Un pensament a “Crònica informal

  1. Serafiiiiiii…. Volem s’exclusiva des vídeo!!! Ca i mos hem modernitzat. A l’instant ni Ib3.
    Ara fora bromes… Enhorabona al PP per tenir la valentia de votar en contra d’idees del seu propi partit q surten del sentit comú. N’hi ha q me diuen q darrere tot això hi ha interessos ocults… M’és ben igual. Crec q mai és fàcil votar contra el teu propi partit i se veu ben poques vegades (i aniria bé per millorar aquesta malmesa democràcia nostra) així q la meva enhorabona.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.