La ballada

La ballada, sense arribar a la gernació d’altres anys va respondre a les expectatives malgrat el seu desplaçament dels dies centrals de la festa. Tant “Esclafits i castanyetes” com “Aires de pagesia” són grups afinats i de bon ballar i, com ja sol ser habitual, en alguns moments va faltar espai als balladors per la pressió de les cadires circumdants. Una “passeta enrere” resulta molt fàcil en el moment de començar la rotlada, però, com es va veure, extremadament difícil quan les persones ja hi tenen el cul assentat.

Ben destacables els llargs aplaudiments de la plaça a les paraules de Rafel Duran en recordança i homenatge a Francisca Adrover “Tirado”, perduda encara no fa gaire. Hem tingut la sort de gaudir llargament tant de les seves composicions com dels dels sons de la seva guitarra i veu; i també del seu tarannà cooperatiu, creatiu, compromès i desenfadat de la ma dels grups Sis Som, Tramudança i S’estol des gerricó. L’enyorarem!.

Els balladors locals responen i els balladors extern també (val a dir que, derivat de la moguda de dates la ballada d’ahir coincidia amb la de s’Illot). Per a molts d’aquests balladors externs les ballades llorencines són un referent a tota la contrada, tant la del dia de Sant Antoni, com la de Sant Llorenç i, en menor mesura la ballada de la Mare de Déu a l’esquifida Plaça de l’Església -aquí si que les taulers i cadires estrenyen!-.

També es podria fer menció al sentit de les ballades, al seu estat estacionari i de l’efecte que sobre aquestes te la singular política del moment, de rotlos -maleits!- i d’escoles… però ara no toca.

PD.- Des de la consciència del “tot parla” no deixa de ser curiós, també, que el president de Card.Cat hagi presentat el seu “resum” sense considerar ni la ballada d’ahir vespre ni els dos actes programats encara pendents. Òbviament i considerant que tota acció pot gaudir de “múltiples lectures” aquest afegitó s’hagués pogut plantejat en altres termes, com és ara: Seguint el seu criteri de facilitador i coordinador de la tasca informativa de Card.Cat, el nostre President ha presentat un resum que s’anirà actualitzat amb el actes dels que encara manca informació, fins a completar el programa de festes

 Imatges de Serafí Lliteres

 

3 pensaments a “La ballada

  1. N’era ben conscient Guillem i fins i tot faltava el meu documental (així que imagina’t). L’expressió “sense considerar” en aquest cas seria incorrecte. Si de cas jo diria “que estava pendent” que féssiu el corresponent article per poder afegir-los.
    De fet, si ara hi entres veuràs l’article degudament actualitzat. Aquesta és l’avantatge d’internet: que pots anar actualitzant el que penges.

    Salut!!!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.