Fapa Mallorca presenta una denuncia a la defensora del poble

FAPA Mallorca, en representació de les Associacions de Mares i Pares de Mallorca i de les famílies que aquestes representen us comunica que en el dia d’avui s’ha presentat davant la Defensora del Poble una reclamació per considerar que les famílies es troben en situació d’indefensió per les darreres actuacions de la conselleria d’educació en relació a l’aprovació dels projectes lingüístics als centres, ja que vulneren les competències dels Consells Escolars i en conseqüència el dret de participació de les famílies i de tota la comunitat educativa. Com es diu a la Defensora del Poble, Sr. Soledad Becerril, el problema va més enllà de la qüestió lingüística i pot marcar un abans i un després. La llei s’ha de complir i l’aprovació del Projecte educatiu de centre, en el qual està inclòs el projecte lingüístic, és competència dels COnsells Escolars segons la LOE. Si això es vulnera, a partir d’ara la Conselleria podria actuar impunement sense comptar amb la comunitat educativa. Sembla que els criteris democràtics són només d’aplicació quan no afecten a les intencions partidistes de qui governa.

Aquest document es compartirà amb totes les forces i representants de la comunitat educativa per a què si ho consideren oportú puguin modificar el seu contingut fent-lo seu per després remetre-ho a la Defensoria del Poble.

Aquesta acció, s’emmarca en el conjunt d’una sèrie d’actuacions que estam valorant des de FAPA Mallorca en coordinació amb altres representants de la comunitat educativa. Entre d’altres tenim pendent la presentació d’una reclamació similar a la “Alta Inspección Educativa”, la possibilitat d’interposar un Recurs Contenciós-administratiu per vulneració de drets fonamentals i no descartam l’opció d’una querella per prevaricació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.