Fotografies antigues (II)

Una altra entrega de fotografies antigues: 

– Foto 1: En aquesta foto podem observar el meu repadrí Joan “Barbot,” del qual malauradament quasi no tenc record a causa de la meva edat. Potser la foto sigui un poc massa personal i familiar, ja que no surt ningú més que ell, però no m‘he pogut estar de posar-la per una sèrie de raons. Primera, perquè és una imatge graciosa ja que en Joan està en una postura realment curiosa, amb la mirada ben enfront i el gaiato ben subjecte (ni que posés de veres). Segona, perquè va vestit d’una manera tradicional que ja no s’usa: capell ben viveretxo, gaiato de fusta i jaqueta de l’època.

 

-Foto 2: Un estampa única del poble, concretament del carrer Major, mentre se celebrava el centenari de na “Conillera”, ara fa uns setanta anys (podem calcular que la foto és de principis dels 40). Com podem comprovar, el carrer estava decorat per a l’ocasió amb murta per tot arreu. A més, la gent anava ben endiumenjada (les dones amb vestit i els homes amb el seu capell o boina de gala) i en processó. A les primeres files, hi ha els protagonistes de la festa distribuïts en parelles (home-dona) i, als costats, els veïnats que miraven encuriosits la comitiva (alguns amb la cadira devora i tot).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.