Què en trobau?

Ha arribat l’hora de fer una comparativa entre els resultats de les enquestes en què demanàvem el temps que empràvem en llegir, mirar la tele i navegar per internet. Potser en poguem treure alguna conclusió interessant…

En l’enquesta número 35 vàrem demanar “quant de temps mires la televisió al dia”, en la 45 “quant de temps llegeixes cada dia” i, finalment, en la 62, “quant de temps navegues per internet al dia”. Aquí us deix els resultats de les tres i vosaltres, estimats lectors, podeu dir què en trobau a través dels comentaris:

Quant de temps mires la televisió al dia?

 • Una hora (29%, 17 Vots)
 • Dues hores (26%, 15 Vots)
 • Menys d’una hora (19%, 11 Vots)
 • Tres hores (16%, 9 Vots)
 • Més de tres hores (10%, 6 Vots)

Nombre de votants: 58

Loading ... Loading ...

Quant de temps llegeixes cada dia?

 • Una hora (58%, 26 Vots)
 • Menys d'una hora (29%, 13 Vots)
 • Dues hores (7%, 3 Vots)
 • Tres hores (4%, 2 Vots)
 • Més de tres hores (2%, 1 Vots)

Nombre de votants: 45

Loading ... Loading ...

Quant de temps navegues per Internet al dia?

 • Dues hores (43%, 13 Vots)
 • Una hora (23%, 7 Vots)
 • Menys d'una hora (20%, 6 Vots)
 • Més de tres hores (13%, 4 Vots)
 • Tres hores (0%, 0 Vots)
 • Mai (0%, 0 Vots)

Nombre de votants: 30

Loading ... Loading ...

 

 

3 pensaments a “Què en trobau?

 1. Aquestes respostes o bé no són vertaderes perquè queda molt bé dir que no miram la tv i en canvi llegim molt i utilitzam l’internet per a treballar o cercar informació. En canvi tothom sap que majoritàriament la gent mira la tv més que llegir. O bé, cosa que crec, aquesta enquesta l’ha contestada un sol sector de la població que coinciedeix amb el que llegeixen Card.cat, que normalment és gent lectora. La resta, que és la majoria, no ha pogut contestar perquè estava mirant la Tv.

  Pau Quina for president!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Home… jo aquí hi veig un petit error d’enquesta. Quan posàrem l’enquesta de “Quant llegeixes al dia?” hauríem d’haver especificat en format físic (llibre, revista, diari…) ja que se solapa amb l’enquesta de “navegar per internet” (quan navegues, sovint llegeixes). Per això estimat professor, crec que els resultats donen tant a favor de la lectura (digital?) si pensam que l’enquesta es fa entre seguidors d’una plataforma digital com Card.cat. I com tu dius si ens llegeixen no poden mirar tanta tele je je…
   Sobre el que dius de la tele no te negaré que molta gent la mira, però crec que el tant per cent no és tan alt com fa vint anys ja que internet li ha menjat bastant el terreny. A més, quan miram un film o una sèrie per intenrent que estam fent realment? Mirar la telel o navegar per internet? Dóna que pensar no?
   Crec que el model de persona que en aquella hora se seu al sofà per veure el seu programa de televisió preferit en aquell dia i hora encara hi és, però es va canviant per un espectador que mira el progrmaa que vol el dia que vol (o pot) i quan li ve més de gust a través d’internet. I un bon exemple d’això és que si repasses les nostres entrevistes a diferents personatges del poble molts repsonen que no miren gaire la televisió. Jo mateix crec que només mir el futbol (i de cada vegada menys perquè el futbol en obert de cada pic és més xerec) i el telediari. La resta ho veig per internet o al cinema.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Els tablets i smartphones fan que poguem està mirant la tele i navegant per internet o sigui llegint.Jo personalment els matins acabat d’axeicar aquell moment “ROCA” abans aprofitava de llegir o fullejar qualque revista ara en so tablet aprofit de llegir ses diferents portades de diaris com no CARD.CAT.

  Sa televisió crec que ha perdut quota de pantalla com diven, ja que internet i l’opció a la carta dels diferents canals et permet veure el programa o porció de programa quan vulguis, sense oblidar es tema pel·lícules i series que les pots visualitzar sense una sobredosis d’anuncis

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.