Fotografies antigues

Per començar teim una postal promocional de ses Sitges de principis dels 80. La gent surt vestida de manera folklòrica per vendre la imatge de típica possessió malloqruina. Així podem veure indumentàries de pastoret i pastoreta o instruments autòctons, com el flabiol o la xeremia. A la part posterior de la postal es podia llegir: “Ses Sitges, casa natal de Mossèn Salvador Galmés, ses Collideres, San Lorenzo”.

Els protagonistes són (fila de baix d’esquerra a dreta): Joana, Ana Mari Llull, Barita Pisca, Llull, Antònia des Campet, Jordi Sandi (tocant el flabiol), Tereu (tocant le xeremia). A la segona fila, també d’esquerra a dreta: Cati Palera, Maria Treufoc, Bel Alícia Jaume, Margarita Sandi, Joana Xigarrassa, Francisca Palera, Cati Blanca. Uns metres més enllà, asseguts a la paret seca, trobam Miquel Saletes, Pedro Floret i Toni Sicílio. Finalment, a la fila de dalt en la mateixa direcció, observam: Rosita, Margalida de sa Llet, Maria de Son Mitjanada, Joana des Campet, Miquela Túrria, Juana Mari Túrria, Francisca Femenias. Un poc separats, Tomeu Capirró, Miquel Saletes (pare), i Catalina Blanca (que fica el pa al forn de llenya).

També us present una estampa que m’ha deixat en Tomeu Xigarràs d’una comunió de la seva família. Com podeu comprovar, l’església estava estibada de gent endiumenjada per a l’ocasió. També és graciós comprovar com el trispol de “la casa de Déu” encara avui es manté intacte, amb les mateixes rajoles i tot. I és que abans sabien fer les coses ben duraderes, a pesar de comptar amb menys mitjans.

A la primera fila, d’esquerra a dreta: Mateu Parrino, Aina Murera, Jaume de can Caramany, Bel de Son Roca, Joana Xigarrassa i Tomeu Falcó. A la segona fila podem reconèixer altre gent, com ara en Tomàs Amer des Campet. La resta, podeu jugar voltros mateixos a localitzar-los.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.