Juan Carlos Moreno Cabrera, un llibre i una entrevista sense desperdici

Juan Carlos Moreno Cabrera és catedràtic de Lingüística general de la Universitat Autònoma de Madrid. Autor de nombroses obres relacionades amb la lingüística ha estat membre del Comitè Científic de l’Informe Sobre les Llengües del Món de la UNESCO,i ha participat en el projecte EUROTYP (sobre la tipologia de les llengües d’Europa). Ara ha presentat l’edició electrònica de “”Los dominios del español: guía del imperialismo lingüístico panhispánico”.En un moment en què el tema lingüistic és d’actualitat rabiosa a la nostra comunitat, val la pena escoltar-lo en  aquesta entrevista que li van fer a La 2 de TVE. Són onze minuts que no tenen desperdici.

També hi teniu l’enllaç de la presentació de  l’edició digital del seu llibre Los dominios del español: guía del imperialismo lingüístico panhispánico,  Euphonía Ediciones. Madrid. España i del llibre digital.

5 pensaments a “Juan Carlos Moreno Cabrera, un llibre i una entrevista sense desperdici

  1. Ben interessant. Gràcies. Una postura intel·lectual, científica, clara i lògica…que contrasta amb el posicionament inequívoc -i crec que ben generalitzat- de la presentadora. Encara que fos a la 2 i a mala hora, en aquest entorn de manipulació informativa, per què el degueren convidar?

  2. Llastimosa actuació de la periodista que contínuament qüestiona l’opinió d’un catedràtic en la matèria. A un país normal, tractant-se d’un treballador d’una emisora pública, l’endemà d’aquesta entrevista hauria d’estar fent coa a l’INEM.

  3. No us preocupeu, que no li faran ni cas… és un catedràtic de lingüística, és a dir, un tio que no toca de peus en terra.
    Quan estudiam sociolingüística, aquestes idees surten a classe i els alumnes em miren com si els prengués el pèl. La societat ja s’encarrega de difondre aquestes fal·làcies que tan ben enteses sembla tenir la presentadora, perquè “interessen”. Però això no és el pitjor de tot, el pitjor és que a l’escola les repetim i les fomentam.

  4. Ja, ja,ja. L’anglès és inútil a Espanya!. Aquest s’ha pres tres cubatas abans d’entrar en plató. Quin doi!. Ell si que és inútil per molts estudis que tengui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.