Sense correcció lingüística a IB3

El comitè d’empresa de CBM (Central Broadcaster Media), que gestiona els informatius d’IB3, ens ha tramès el següent comunicat:

“Els treballadors dels informatius d’IB3 reclamam que es torni a posar en marxa el servei lingüístic que a la Televisió va deixar de funcionar el 31 de novembre de 2013. Anteriorment ja havia deixat de funcionar i a l’1 de novembre de 2012 alguns dels lingüistes foren recontractats com a becaris. A la ràdio la figura dels lingüistes va desaparèixer l’1 de juliol de 2011 i no s’ha tornat reintroduir. En el cas de la ràdio, entenem que aquest servei és també molt necessari ja que hi ha més hores d’emissió que a la televisió. A més, dels informatius matinal, migdia i vespre hi ha butlletins horaris i programes esportius. Per tot això, exigim la reincorporació d’aquest servei també a la ràdio.

El comitè reclama que aquestes contractacions es facin de forma transparentlegal i objectiva, i que es convoquin les places públicament.

Els treballadors consideram que els lingüistes són una eina important per la nostra feina perquè corregeixen els textos que, sovint, ens veim obligats a escriure massa ràpid degut a la immediatesa inherent als informatius audiovisuals. A més, els lingüistes són els responsables d’establir un model lingüístic que sigui un referent a IB3. Consideram que els ciutadans de les Illes tenen dret a una televisió i una ràdio que siguin un model lingüístic, on es difongui, preservi i es defensi l’ús correcte del català.

Demanam una resposta ràpida a IB3 sobre el servei lingüístic. El passat mes de desembre el comitè d’empresa es va reunir amb el director general, José Manuel Ruiz i va explicar que el servei de lingüistes tornaria en breu a la tele. A dia d’avui encara no sabem res d’aquestes contractacions de les quals Ruiz parlava i estam a l’espera d’una resposta més concreta. Seria una llàstima perdre tota la feina feta en els darrers anys pels lingüistes que aconseguiren consolidar un model lingüístic de referència a les Illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.