La cançó de la setmana

Continuam amb el minicicle d’autors de les illes que farem durant tot el mes de març en honor al Dia de les Illes Balears, que va ser el passat 1 de març.  Avui ho farem amb una artista que pel seu nom potser no ho pareixi, però resulta que és ben mallorquina i de fet xerra un català perfecte.  M’estic referint a Maika Makovski.

El seu exòtic nom prové de les seves  arrels macedònies, però ja nasqué aquí, més concretament a Palma de Mallorca. Els seus incis foren en el mític bar palmesà Blues Ville (que com comentàvem aquesta setmana acaba de tancar les seves portes), per després moure’s per diferents parts del món fins a establir-se definitivament a Barcelona, on va enregistrar el seu primer disc. Però sobretot va ser amb la publicació de l’àlbum homònim Maika Makoski (2009) que va obtenir reconeixement internacional. Després ja ha publicat Desparecer (20111) i Thank You For The Boots (2012).

El seu estil és pop-rock a l’estil PJ Harvey, és a dir combina cançons més pop amb altres més rockeres amb les guitarres elèctriques a bona potència. També, de tant en tant, deixa la guitarra i es posa a les tecles del piano per fer algun tema més lent. Personalment la vaig veure en directe al Teatre de Manacor i és d’aquests músics que guanyen en el directe. Si teniu oportunitat no la vos perdeu. Mentrestant, us deix un dels seus temes més recents, Language, del seu darrer disc    Thank You For The Boots (2012).

 

 

Un pensament a “La cançó de la setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.