El PSM-Entesa no es presenta a les eleccions europees (II)

En un article anterior vàrem explicar les raons per les quals el PSM-Entesa no es presentava a les eleccions europees i demanava el vot per ERC i Compromís.Encara que no ens presentem a les eleccions europees això no vol dir que no tenguem clar quins són els punts bàsics que s’han de plantejar en aquestes eleccions. Aquí teniu un decàleg:

Decàleg de MÉS per a les Eleccions Europees de maig de 2014

La ciutadania d’Europa, l’Estat espanyol i les Illes Balears, pateix les mateixes conseqüències d’un sistema econòmic profundament injust, ineficaç i insostenible, sostingut a través de polítiques abusives i sovint opaques. Aquesta combinació ha provocat una profunda crisi econòmica, política, social i mediambiental a la qual cal donar resposta de manera urgent.

Les diferents vessants d’aquesta resposta son també comunes arreu:

– Establir un sistema econòmic basat en l’economia real, local i sostenible i el be comú
– Protegir el medi natural com a garantia del nostre futur i element de millora de la nostra qualitat de vida
– Impulsar l’equitat social, la igualtat i el treball digne de totes i tots
– Definir mecanismes de participació democràtica real, el més transparents i propers possibles de la ciutadania, que garanteixin el dret sobirà que tenen les persones i els pobles per a decidir el seu futur
– Defensar uns serveis públics universals i de qualitat (educació, salut, serveis socials, justícia, etc…) i protegir els drets humans fonamentals (llibertat d’expressió i de manifestació, dreta la no discriminació, dret a l’habitatge, etc…)

Com a complement i concreció d’aquestes respostes, MÉS proposa, de cara a les properes eleccions al Parlament Europeu, i tenint en compte la realitat de les Illes Balears, les següents mesures:

1. Recuperació del projecte d’Europa. Davant les polítiques d’austericidi de la Troika que no fan sinó aprofundir la desafecció i la crisi d’identitat d’Europa, des de MÉS defensam la recuperació del projecte europeu com a referent de drets socials i laborals, això com dels serveis públics de qualitat (educació, salut, justícia…), abordant d’una manera seriosa i des de la perspectiva dels drets humans el fenomen de la immigració.

2. Defensa del dret a decidir de la ciutadania i els pobles a Europa, amb mesures urgents de democratització del projecte europeu.

3. Defensa i promoció de la igualtat, de gènere i LGTB, amb una protecció especial dels drets de les dones sobre el seu cos i en matèria d’avortament

4. Moratòria de les prospeccions d’hidrocarburs i aposta arreu d’Europa per les energies renovables com a factor de sostenibilitat, desenvolupament i recuperació econòmica, via Fons de cohesió.

5. Reforma de la Política Agrària Comuna per fer-la justa i sostenible, que defensi els petits productors, impedeixi el cultiu de transgènics i permeti el desenvolupament agroecològic a les Illes Balears.

6. Impuls de la cohesió territorial a la UE, tenint en compte els desavantatges dels territoris insulars tant a nivell econòmic com de transports

7. Implantació d’una Taxa europea sobre les emissions de CO2 en els vols internacionals, que permeti finançar la recuperació mediambiental i la regeneració econòmica de destinacions turístiques com Balears.

8. Promoció de l’economia local, de l’economia social i solidària i de la petita i mitjana empresa com a vertader motor econòmic i d’ocupació per sobre dels grans centres comercials.

9. Modificació de la directiva de residus, prioritzant de forma clara la reducció, la reutilització i el reciclatge, i impedint que el comerç de fems sigui un negoci en detriment dels interessos (econòmics, ecològics i de salut) de la ciutadania.

10. El Català a Europa: reconeixement i ús institucional de la llengua catalana al mateix nivell que la resta de llengües oficials.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.