Brou de Card

Aquí teniu la recepta de BROU DE CARD de novembre, ben calenteta que arriba el fred.

No me direu que no fa bon brou…

 • Les noves formes impulsades pel nou capellà de la parròquia de Sant Llorenç respecte la manera de fer que tenia Don Jeroni. No dic ni millor, ni pitjor, deixa-m’ho en diferent.
 • La pujança de la festa de Halloween a Sant Llorenç que pareix que ha guanyat la partida a la festa pròpia d’aquestes terres com era Tot Sants, almenys entre els més petits. La plaça, ben entrada la nit, encara estava abarrotada de nins disfressats, Quasi m’atreviria a dir que superaven en nombre a la nit del carnaval. Són altres temps.
 • La bona trajectòria del Cardassar a la lliga.
 • L’inici de la cursa electoral per a les properes eleccions municipals. Segurament tendrem brou aquí per unes quantes olles. Aquí en teniu el primer tast:Na Maria Galmés “Na Pastera” ja ha anunciat que es torna a presentar com a cap de llista del PSOE. Na Manuela, repeteix com a cap de llistat de PP. Ja només ens queda saber quin temps trigarà el nostre alcalde “in eternum” a anunciar que torna a presentar-se?

  A això se li diu aire fresc en democràcia…em sembla que aquestes eleccions seran més del mateix.

  I si algú s’aturés a meditar quina és la raó d’aquesta desafecció política? Té més pes el no voler assumir responsabilitats o bé que s’ha perdut la confiança amb l’actual sistema polític. I perquè no provam de canviar la manera de fer política? Si, Creem una nova política, a aquesta ja no se la creu ningú.

  I els joves? Què passa amb els joves? Doncs que passen de la política. “Sant Llorenç no pot anar mai bé perquè els joves d’entre 25 a 40 anys no en volen saber res”. Paraules sàvies.

 • La baixada generalitzada dels impostos aprovada en el ple de novembre. Benvinguda sia! Mmm…no serà que arriba any d’eleccions, no? Ai, que ets de malfiat…
 • Xerrant d’aquesta baixada d’imposts tan meravellosa, a veure si no tot seran floretes, almenys pel que es desprèn de la notícia apareguda a la portada de Diario de Mallorca de dia 10.11.2014.Taxa basuraAlgú em podria explicar alguna cosa, m’he perdut me sap greu …Hola? Hi ha algú?
  • Els ingressos extres als quals té dret el Consistori gràcies a la sentència judicial a favor de l’empresa municipal Bellver SA per la devolució de l’IVA. Aquest gol a les entranyes de l’Estat m’ensum que l’ha marcat de gran jugada personal el nostre interventor que va insistir en crear l’empresa. Quan les coses es fan bé, és bo reconèixer-ho.

6 pensaments a “Brou de Card

 1. I si es crees un partit de joves? Pot ser seria el punt de partida per un canvi a la vida política del poble. Tothom critica que la manera de fer no agrada, molt bé, a mi tampoc, gens! Però quants n’ hi ha que estan disposts a posar-se, no ja al cap davant d’una llista, sinó “simplement” a formar-ne part.
  Qualsevol partit amb aires de renovació, independent de veres, crec que seria molt benvingut pel poble i molt necessari per un consistori reclacitrant, que no compta no sols amb el membres de l’oposició sinó amb els ciutadans per les decisions rellevants.

 2. M’encanta el paradigma en el que ens estem convertint.

  A n’aquest article de brou de card he notat un to despectiu cap a la classe política. Un to que ve provocat per la desafecció actual.

  Molt bé, estic d’acord amb que les coses no es fan como s’haurien de fer i que hi ha molt terreny per millorar i modificar, d’aquí l’existència de nous partits polítics que entren amb molta força al panorama actual. Partits necessaris a la meva manera de entendre-ho.

  Però tinc una reflexió per fer, qui ens hem pensat que som nosaltres? El poble, la població, el conjunt de ciutadans som qui hem escollit aquests polítics, qui té el deure de triar els seus representants. No sa val només llençar-los pedres i dir que ho fan de malament i que avorrit és que sempre es presentin els mateixos.

  Som nosaltres qui els hem votat, som nosaltres qui els hem escollit, i som nosaltres els responsables de les seves accions. Si tan poc ens agrada que hi haguí qui hi ha, perquè no ens presentem nosaltres a aquestes eleccions? Perquè hem de recordar que són lliures, s’hi pot presentar qui vulgui. Dons perquè es molt més bo de fer criticar des de la barrera, que donar la cara davant tot un poble i assumir moltes decisions que són criticades dia darrera dia.

  No faig cap defensa a les maneres de fe, faig una reflexió a la nostre consciencia, i deixem de responsabilitzar als polítics d’una cosa que en som ben culpables. La nostre indiferència és tan criticable com les actituds corruptes que surten dia darrera dia.
  Deixem de culpar als qui donen la cara per donar-la nosaltres, posem la nostre cara al davant i actuem amb conseqüència d’una vegada per totes.

  Des d’aquí, el meu suport a tots els candidats que es refredaran davant la població, i la meva admiració per voler servir a la població. Seré jo qui esculli que vull que estigui al davant. I si aquests que hem triat ho fan malament, serà culpa meva per no haver escollit bé. Es ben hora de ser conseqüents de les nostres accions.

  Triem lliurement, però agraïm que hi hagi gent que ens vulgui representar. La elecció es nostre, i qui no li agradin les opcions, ja sap ben be on ha d’anar per presentar-se.

 3. I perquè ha de ser tot de joves? no pot ser una mescla? Donam bandades cap a un costat i l’altre. Lo que no és massa normal és que una persona electa s’eternitzi al càrrec, tant si te 20 anys com si en te 60. I lo que no es pot fer és queixar-se de la política i no participar-hi, o queixar-se de que una associació o altre no fa res i tampoc participar-hi. Tots els qui critiquen que s’arromanguin i participin, queixar-se no serveix per a res. I si els partits es tanquen en banda i eviten la participació dels més joves, denunciau-ho.

 4. Estic content que el meu article hagi dut tanta controvèrsia. Fins i tot, hi ha hagut un comentari quasi a les tres de la matinada!! ja son ganes (jijiji).

  Vull aclarir un punt. No tenc res en contra del polític/política – persona. De fet el polític que ho és de manera vocacional té tot el meu suport i admiració. Sempre he reconegut que posar-se enfront d’una empresa d’aquesta importància no és gens fàcil i la crítica diària no és gens fàcil de tolerar, i fer-ho bé per a tothom és impossible. Això està clar.

  De fet, just a Sant Llorenç podria enumerar uns quants polítics, i tots de distints partits, que tenen tot el meu respecte. Una altre cosa ben distinta, són els que es aquells que empren la política per lucrar-se personalment.

  Els temps canvien i ara, el sistema polític tal qual està muntat comença a caure, d’aquí tants casos de corrupció que estan aflorant. Per això dic que és el sistema polític que s’ha de canviar. Si un polític roba, gasta irresponsablement, viatge de plaer en càrrec a fons públics i un llarg etcètera…i la pena que paga per això és mínima, el ciutadà es sent enganyat i no és culpa seva i del vot que hagi elegit. és culpa de com està muntat el sistema.

  PD. Gràcies per participar a la secció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.