Mateu Puigròs i els escorcolls

A més de reproduir el que han publicat els diaris i la televisió, per tal de disposar d’informació de primera mà he cregut oportú fer una entrevista a Mateu Puigròs, el batle de Sant Llorenç, per tal que em donàs la seva versió dels fets que aquests dos dies han acaparat l’atenció dels llorencins. Em rep en el seu despatx i també són presents a la xerrada els regidors Nicolau Bordal i Dolors Sánchez. Tots tres semblen tranquils, encara que un poc dolguts per la manera com s’han desenvolupat els fets.

El batle em conta que el 2013 varen rebre un escrit sol·licitant-los informació sobre Econar, l’empresa concessionària de la recollida selectiva de les deixalles, i en concret els demanava si hi havien tengut relació contractual entre el 01.06.2011 i el 14.02.2013. L’Ajuntament va contestar que sí, ja que el primer contracte amb aquesta empresa el va redactar Miquel Ballester el 1993, quan era el secretari de l’Ajuntament llorencí (ara ho és del de Ciutat). Posteriorment, quan es va crear l’empresa Bellver SA, va esser aquesta la que signà el darrer contracte, ja que fou creada precisament per poder recuperar l’IVA. Els vuit policies que ahir ocuparen l’Ajuntament llorencí i la delegació de Medi Ambient de Sa Coma, se’n portaren tota la informació documental i informàtica relacionada amb aquesta empresa. Precisament enguany acaba l’esmentat contracte i estan a punt d’obrir-se les pliques de les empreses que opten a la concessió del servei de recollida de fems, que són a l’Ajuntament des de fa dos mesos i mig.

Segons l’escrit que m’ha mostrat, són quatre els llorencins imputats: Neus Andreu, tècnica de Medi Ambient, Mateu Frau, regidor de Medi Ambient, Joan Planes, que durant una legislatura també ho va esser i Mateu Puigròs, com a primer responsable de l’Ajuntament. Les imputacions són per suborn, prevaricació i tràfic d’influències, encara que no els han comunicat exactament de què els acusen, perquè la causa està sota secret de sumari. Els tres primers han d’anar a declarar a Ciutat avui capvespre i el batle demà de matí, a les 13.00, tots acompanyats dels seus respectius missers. El batle considera que els contractes són correctes –de fet una empresa que també optava a la concessió va presentar un recurs contra l’Ajuntament i el va perdre–, però sempre hi cap la possibilitat de què s’hagin pogut equivocar, cosa que els manté un poc preocupats. És del parer que el que cerquen són tots els contractes que afecten l’empresa Vendex, la principal imputada a l’operació Pokémon, de la qual Econar n’és una filial. És possible que alguns d’aquests contractes tenguin aspectes delictius, però no vol dir que això passi en tots els casos, ja que sempre s’ha de respectar la presumpció d’innocència. Supòs que d’aquí a algun temps –setmanes, mesos o anys– sabrem si aquestes imputacions es converteixen en acusacions o condemnes,

Alguns funcionaris m’han comentat que el que no els va agradar gens varen esser les formes amb què varen actuar els policies. Entraren a la Sala i, sense dir ni bon dia, feren baixar el secretari i el batle a la planta baixa, en un to que semblava que tots els empleats eren uns delinqüents. Segons en Biel Capó, els d’IB3 li digueren que varen esser els policies els qui els avisaren de què anirien a Sant Llorenç, per la qual cosa pareix que els interessava que hi hagués un poc de xou informatiu, cosa que aconseguiren. Segons el Diario de Mallorca el primer que feren va esser ordenar la desconnexió del Wifi, donant a entendre que es podien traspassar informació baix mà, quan la realitat és que el desconnectaren perquè el buidatge de la informació sobre Econar era més lent i així guanyaven temps.

Tan bon punt obtinguem més informació de primera mà la penjarem a Card.cat.

Un pensament a “Mateu Puigròs i els escorcolls

  1. Bona feina peeep… Això és una exclusiva!
    Per cert si és vera això dels policies i ho juntam amb alguns casos del pp i um q tb va passar (més enllà que llavors fossin culpables o no ) tenim un món judicial tristament mediatitzat com si això fos un circ.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.