Anàlisi del cas Pokemón a Sant Llorenç

Qui entri en aquest article que no esperi trobar judicis de valor sobre l’actuació dels nostres polítics en tot aquest afer. No dispòs de la suficient informació per fer-ho i en un tema tan delicat com aquest val més no especular. De totes maneres, prenc prestades les paraules del grup municipal PI sobre que cal tenir  “un respecte absolut a la justícia i al mateix temps mantenir una presumpció d’innocència dels imputats”.

Però el que vull analitzar aquí és com afecta tot aquest cas a la nostra política domèstica. O millor dit, vull tirar algunes preguntes a l’aire, ja que tenc els meus dubtes que les pugui contestar…

En primer lloc, pot passar que en en el transcurs d’aquesta setmana els nostres polítics interrogats siguin desimputats per la jutgessa del cas, Pilar de Lara.  En aquest cas tot hauria quedat amb un esglai i el cas no afectaria gaire el dia a dia de l’Ajuntament.

Per altra banda, però, es pot donar el cas que continuïn imputats durant un temps indeterminat (mesos, anys… ja sabem la velocitat que du la justícia espanyola) i això sí que afectaria la nostra política domèstica. El que en principi havia de ser una legislatura plàcida i tranquil·la per a l’equip de govern (havien guanyat amb molta majoria i només tenien l’oposició de PI i un debilitat PP), es podria convertir en tensa i llarga.

Primer hauran de batallar amb la pressió de la premsa i el carrer: estar en boca de la gent  per un cas com aquest no deu ser gens agradable i segur que desgasta. A més, com que tot està sota sumari poca cosa poden dir per defensar-se de les especulacions, a part del que ja han dit.  A més, cal afegir-hi que l’oposició jugarà les seves cartes en aquest cas. El PI ja va fer el seu primer comunicat de premsa (enllaç a Card.cat), encara bastant light, però on ja deia coses com  “realment és molt difícil creure que el Jutge no tingui greus sospites de qualque situació anòmala” o “I els imputats? Han de dimitir pel fet d’estar imputats? Tots sabem de la lentitud de la justícia, hem de mantenir un Batle i Regidor imputats?”, i fins i tot rebien Més i PSIB-PSOE: “Els darrers anys tant PSOE com Més han fet bandera de política anticorrupció, demanant el cap de tots els imputats a diferents Institucions i Ajuntaments, i ara?”. Per la seva part, el PP encara no ha alçat gaire el cap, però ja es va poder sentir na Manuela, líder del partit, exclamar per IB3 Televisió que ells ja havien demanat en Ple si Ecomar tenia alguna relació amb el cas Pokemón. Tot plegat, un petit avançament del que li espera a l’equip de govern d’ara endavant.

I això res, si la pressió no  arriba dels propis partits de l’equip de govern… Com bé anticipa el PI, tant Més com PSIB-PSOE han abanderat la neteja d’imputats a les institucions… Rebran ara pressions per fer el mateix? Si és així, com actuaran els comitès locals?

Com deia, idò, s’obre un horitzó d’incertesa en el panorama polític llorencí i el que havia de ser mar calmosa es pot convertir en marejada. I ja sabem que aquesta pot quedar en no res o pujar fins a nivells insospitats, com bé saben per Ciutadella.

Per acabar, a pesar  que sigui un tema més que seriós, vull afegir una nota d’humor que sempre escau per relaxar un poc la situació. Recordeu la Taula Rodona que Card.cat organitzà en temps preelectoral?  Idò resulta que a la pregunta “valora un aspecte positiu d’aquesta legislatura” tots els partits (i va ser en l’únic punt), des de l’equip de govern fins a tota l’oposició, alabaren la recollida de residus, duita a terme per l’empresa Ecomar, curiosament la que estan investigant i que ho ha desencadenat tot.

Curiós, no?

 

Un pensament a “Anàlisi del cas Pokemón a Sant Llorenç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.