El vot per la Independència és el vot per la dignitat del Poble Català

Aquest diumenge 27 de Setembre a les eleccions del Principat de Catalunya, es decideix quelcom més que la composició d’un parlament, es decideix el futur i la dignitat d’un poble.

Un poble que ha estat i és sistemàticament menyspreat des de l’estat central i els seus delegats afins des del 1714 ençà.

Aquest menyspreu al Principat de Catalunya i a la resta de Països Catalans (o terres de parla catalana, com vulgueu) s’ha fet palès tant en forma d’imposts, prohibicions culturals, impossibilitat de tenir una legislació pròpia… i aquestes prohibicions i/o traves s’han anat succeint des de les diferents monarquies totalitàries borbòniques, la dictadura i fins i tot durant aquests 35 anys de feble democràcia. Aquest darrer punt ha estat la gota que ho ha fet vessar tot.

Tot i que als inicis semblava que en la època democràtica hi podia haver un cert enteniment, mai ha estat possible el diàleg des d’un mateix nivell entre les diferents nacions històriques de l’estat. Tanmateix sempre s’acabaven imposant les normes des de la capital castellana ja fos en forma de llei, o de la decisió d’un tribunal format per jutges anomenats a dit per part dels partits, fent que la paraula “autonomia” esdevingués una simple capa de maquillatge.

Però que ha passat perquè el desig de la independència s’estenguès entre aquestes families catalanes a tots els efectes, però amb avantpassats provinents d’altres racons del Món? Què ha fet que l’estat espanyol hagi deixat de ser atractiu també per aquesta gent?

La negació del Feixisme
Cert és que els partits estatals “d’esquerres” s’han pronunciat en contra d’aquesta dictadura, però el fet de que a Madrid a dia d’avui hi existeixi un Mausoleu Feixista gegant com el “Valle de los Caidos” i cap dels partits hagi gosat esbucar-ho durant 35 anys és bastant simptomàtic. Simptomàtica també és la llei de memòria històrica aprovada pel parlament espanyol a on, per posar un exemple, ni tan sols s’obligava a retirar la simbologia feixista dels edificis pertanyents a l’esglèsia. Aquí a Mallorca també hem patit aquesta estranya malaltia que afecta a les mans dels dirigents del PSOE i els seus companys de govern, a l’hora d’esbucar monuments abominables com Sa Faixina de Palma o el monument feixista existent al bell mig de Sóller: que si ara retiram la simbologia i posam una placa, que si ara la desmuntam i la duim a un museu militar, que si ara encarregam un estudi…

Pressuposts generals de l’estat sempre per davall de la mitjana
L’alt nivell impositiu que es pateix, agreujat a més per una inversió que MAI ha arribat a la mitjana estatal, provoca els pitjors serveis en tots els aspectes:
No hi ha un servei de transport ferroviari digne i que correspongui a les necessitats. Mentrestant a la resta de l’estat es fan kilòmetres i kilòmetres d’AVE exageradament cars i innecessaris. S’ha arribat al ridícul punt en el que Espanya ja és el segon estat amb més quilòmetres d’aquest tren tan sols superat per la Xina.
La inversió en educació és absolutament discriminatòria. Mentre a unes CA hi ha més del 50% dels alumnes que no paguen NI UN CÈNTIM de menjador escolar, als Països Catalans no se’ns perdona res, i les beques per menjador són absolutament residuals. El mateix passa amb el mobiliari escolar, els edificis educatius, el manteniment general tant dels equipaments com dels edificis…
I aquesta història es repeteix una i una altra vegada amb tots i cada un dels serveis, i per molt que governi el mateix a un lloc i altre, per molt que ens queixem, l’estat sempre ens maltractarà en aquest aspecte. Amb les coses d’aquesta manera hom té la sensació que, lluny de tenir un finançament just, està pagant a una altra gent el que a ell se li nega a la seva terra.

Atacs constants i diaris en contra del fet diferencial
La campanya de l’actual president de l’estat i el seu partit el PP recollint signatures en contra de l’estatut de Catalunya, el “Hemos cepillado el estatuto” d’Alfonso Guerra les continues amenaces de Ciutadans, el “Si un sol nen ho demana s’hauran de fer les classes en castellà”, l’eliminació sistemàtica de canals en català… fan tenir la sensació que se’ns fa servir a “los catalufos” com aquells a qui es pot malmenar un dia si i l’altre també sense cap classe de compassió ni de mirament amb l’únic objectiu d’aconseguir vots.

Per això, i per moltes coses més, el vot a favor de la independència d’aquest diumenge és sobretot un vot per a la dignitat del poble català i de totes i cada una de les persones que el conformen.

 

9 pensaments a “El vot per la Independència és el vot per la dignitat del Poble Català

 1. Dwl tren de llevant no te llevare sa rao a pesar q no tengui res a veure amb monuments feixistes.
  sobre q ara dubten no se on ho has lkegit a sa notiCi. deu ser una interpretacio q en fas si de cas
  si a hipocresia i cinisme li dius no complir el q un programa electoral diu hi podem incloure tots els politics (insisteixo: els q demanen la indrpendcia tambe)

  • No és ver. Que aquests de Palma i Sóller hagin mentit no vol dir ni de molt que tots siguin igual. La gran majoria dels polítics són persones ben dignes. Sense anar més enfora a Sant Llorenç n’hi ha un bon grapat de ben honrats, per molt que tu diguis el contrari.

   • uep ara ja poses paraules que jo no he dit de la meva boca. Serafí ves alerta a acusar algú, abans rellegeix les coses. Jo he dit que no hi ha cap partit (és a dir polític) que compleixi el seu programa electoral (almanco al cent per cent) i si en coneixes cap m’ho dius. Una cosa és dir “faré” i l’altre és “fer-ho” per la raó que sigui: pressions, traves burocràtiques, falta de pressupost… Però En cap cas he dit que dit que no siguin dignes ni molt manco honrats. De fet me fer i tot l’acusació (fins i tot goses personalitzar-ho amb els de Sant Llorenç… me pots dir a quin article he dit jo això?). T’has passat dos pobles. No importa te disculpis si no vols però quasi…
    I tot per una petita puntualització, ni tan sols me ficava amb l’escrit… si ho arrib a saber no dic res. Nito que ets un nito.

    • “si a hipocresia i cinisme li dius no complir el q un programa electoral diu hi podem incloure tots els politics” a això em referia. I nito no ho som gens, tenc un sac de paciència 😉

     • tu mateix t’enclous… on veus aquí cap referència a la dignitat i la honestedat dels polítics? I sobretot on veus cap referència als llorencins? Només confirm que no es compleixen els programes electorals, lo de q són indignes i deshonestos ho afegeixes tu.
      Sac de paciència no sé si en tens, ara comprensió lectora…
      Venga te deix a la teva… i la propera vegada m’ho pensaré abans de dir-te res je je. Series un espectacle a l’estrada de l’ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.