L’Imperialisme

Col·locar a un president o dictador que consenti vendre a tota la seva gent i els recursos del país a canvi dels seu propi guany, tombar-lo i posar-ne un altre sense importar la gent que hi mori i quan s’hagin expoliat tots els recursos del país en qüestió, abandonar-lo de qualsevol manera sense voler-ne saber res. Tot i que els imperis talment com es coneixien en el passat ja no existeixen, del que no hi ha cap dubte és que l’actitud imperialista és -per desgràcia- ben present al món d’avui en dia, i és sense cap dubte, la causant de tots aquesta onada de refugiats i part dels immigrants que hi ha avui en dia en terres europees. Durant aquestes dues setmanes passades he tengut el plaer d’acudir a dues xerrades que, poc o molt, tenien a veure amb això.

La primera fou el 9 d’Octubre a la seu de la UGT de Palma, a on Tomeu Sancho Morey, va parlar al voltant del recent conflicte generat entre Veneçuela i Colòmbia a causa sobretot dels preus del petroli. Si us interessa el tema, aquí podeu veure’n el vídeo de part de la xerrada.

Per altra banda, aquest diumenge passat va tenir lloc a la biblioteca de Sant Llorenç una conferència -Organitzada per Granots i Sopes- a càrrec de Juan Carrero al voltant de la situació dels refugiats i les guerres i dictadures a l’Orient mitjà.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

D’aquesta darrera no em va ser possible fer-ne la gravació, però si més no em serví per a reafirmar la idea que exposava el principi i fer-me una sèrie de preguntes:

-No s’hauria d’obligar a assumir als USA i a les multinacionals que hi ha al darrere, grans beneficiats dels petroli de l’Orient Mitjà i principals culpables d’aquestes dictadures com la siriana o la de Sadam Hussein, a assumir la major part del contingent humanitari que, una vegada expoliats i abandonats, han de desplegar en la seva major part els països europeus?

-Fins quan ha de durar aquesta barbàrie de que uns pocs es facin rics a costa de la sang i llàgrimes de països sencers?

-Cert és que no m’agradaven les formes d’Hugo Chávez, però no pensau que potser aquest perfil tan dur era necessari per aturar l’expoli sistemàtic no tan sols de Veneçuela sinó també de gran part dels Països sudamericans?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.