Les contradiccions dels qui critiquen a Artur Mas

Se’m fa estrany des de les illes estant que hi hagi gent que, tal com feia el PP en temps d’Aznar, es dediquin a repetir talment un dogma el missatge d’alguns representants de la direcció de les CUP, que curiosament coincideix amb el missatge dels partits espanyols contraris TOTS a la independència.

“En Mas representa a la dreta més rància de les retallades i corrupta”, és sintetitzant-ho el dogma de tots els contraris al procés incloent-hi les CUP. FALS.

Els pressupost del Govern català, governat per Artur Mas, és d’un 40% del total dels pressuposts de la Generalitat. Aquí a les Balears, essent un govern que s’autoanomena d’esquerres, ni tan sols arriben al 33% del total.

Per altra banda cal esmentar la importància que ha tengut, no tan sols Artur Mas, sinó també CIU en la creació d’un espai audiovisual català que, tot i les limitacions econòmiques, és realment envejable i un mirall a on reflectir-se. Aquí a les Illes després de gairebé un any, no s’ha notat gaire el canvi del dolentíssim Bauzá del PP al govern actual. També podríem esmentar a la gent de Compromís del País Valencià, els qui ho havien de canviar tot i ni tan sols han estat capaços de tornar a posar en funcionament Canal 9. També m’agradaria recordar aquí el mot “crosta nacionalista” que va utilitzar un diputat del PSC per referir-se a TV3.

També cal reconèixer la feina feta pels diferents Governs de la Generalitat, la majoria de CIU, la seva tasca en favor de l’Idioma i la Cultura pròpies. En moltes ocasions apart de fer-ne polítiques de normalització, també és cabdal el fet de dignificar-la i ells ho han fet sempre. Evidentment tota la rotulació dels serveis públics de la Generalitat es troba en català com a idioma vehicular (prioritari), evidentment també s’hi pot trobar en la resta d’idiomes també. Ara bé, aquí el govern que ho havia de canviar tot i canviar l’actitud del PP envers l’idioma i cultura pròpies, resulta que fa servir com a idioma vehicular als cartells de Sanitat el castellà i relega l’idioma propi de les Illes a un segon pla al costat d’altres idiomes forans, fet del qual es queixaven els actuals habitants del Govern Balear tot just fa un any, però que actualment no genera ni la més mínima crítica a dins aquests partits.

10445515_10206537014357043_2625918341913046690_n

 

Podríem parlar de moltes més contradiccions dels que critiquen a Artur Mas, però la seva incoherència és tan gran que no s’aguanta per enlloc.

Dit això cal deixar clar que, evidentment jo (tot i que vivint a les Illes no m’afecta directament) preferiria un govern encapçalat per algú d’Esquerra Republicana com per exemple en Joan Tardà, però els governs es guanyen a les urnes i el poble català va votar en aquest cas un projecte comandat per Artur Mas, de qui ara alguns en demanen el cap dins una safata. Idò no, com ja vaig esmentar a un altre escrit “Mai un projecte conjunt funcionarà si no es respecten les majories escollides“.

Per acabar he inclòs un vídeo a on Artur Mas es defensa del populisme i la demagogia d’aquests que ara tant el critiquen.

7 pensaments a “Les contradiccions dels qui critiquen a Artur Mas

 1. Una sèrie d’apunts:
  – el nostre govern du bastant manco temps que Mas en funcionament. De fet just duen uns mesos… Ho dic per si vols esperar un marge de temps més prudent a criticar-los segons què. Per no anar més enfora en favor de la llengua ja han llevat el TIL i han tornat el 33 i super 3 a les illes (ho obvies). Igualment està en marxa q el català torni ser requist a l,administració i a ib3 s,ha iniciat un procés de canvi emb el nomenament d’un director en principi competent Andreu Manresa (ara falta veure com acaba… per això te deia lo del temps). No me sembla tan poc amb pocs mesos… I sí és millorable però anem a esperar q passi almanco mitja legislatura.

  – cal pensar q la CUP a part d’independentista tb se proclama anticapitalista. En el teu argumentari a favor de Mas he vist molts punts a favor de la llengua i el catalanisme. No crec q ningú de la CUP posi en dubte el catalanisme de Mas i de fet l,acusació q li fan que “representa la dreta més rància i corrupta” no hi té res a veure, per això m’estranya que facis aquest argumentari a favor de Mas per les coses que ha fet per la llengua quan ningú de la Cup ho ha posat en dubte. Ara bé si ets anticapitalista q vols q t digui la figura de Mas no cau molt en gràcia: t,agradi o no és de dretes i el seu partit ha estat ben esquitxat per la corrupció. Entenc q gent amb ideals anticapitalistes (aparentment… pq en política tot és aparent) no el vulgui.

  – amb el q sí q estic d’acord amb tu és q la Cup hauria de respectar qui posa de cap de llista els de Junts pel sí; no són ningú per exigir a un partit que posi qui ells vulguin. Sabien de fa temps que era en Mas, idò abans d’il.lusionar els catalans amb un procés independentista haurien d,haver-ho dit ben clar (no fan tantes assemblees? pa que?) i no crear processos il.lusoris i falces esperances. Així tots ens hauríem estalviat aquest esperpento que ha estat tot això.

 2. Així doncs, quin sentit té anomenar-te d’Esquerres quan un personatge, que seons ells representa les retallades, aporta un 7% més (que és moltíssim) dels pressuposts a Sanitat?

 3. Cagondell Serafí vaja dos pardals q estam fets. Tant de discutir i ara resulta q sent per la ràdio que sí han arribat a un acord (per cert sense en Mas). Això se diu un zaaaas en toda la cara ji ji ji.
  Havíem fet massa via!

  • No, segueixen sent molt incoherents. No entenc que ara vulguin investir a un altre candidat del mateix partit que Artur Mas i es comprometin a no votar mai en contra de les propostes de JuntsxSí. En fi, qui els entengui que les compri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.