He de reconèixer que m’ha costat un poc aconseguir aquesta entrevista, i és que aquest Tomeu nostre no atura. A part de cuiner i gerent del restaurant Molí d’en Bou (amb estrella Michelín inclosa) i la Taronja Negre presenta el programa Això és mel d’Ib3, col·labora en cursets i fires… però com que un servidor és molt persitent (i pesat, també cal reconèixer-ho) aquí teniu, al vostre abast, l’entrevista d’un dels llorencins més populars i il·lustres del moment:
Nom complet: Tomeu Caldentey Soler
Malnom:Pinxo
Estudis: Tècnic especilaista en hoteleria i turisme
Professió: Cuiner
1. Amb quin personatge (històric, ciència ficció, actual…) et quedes?
Jesucrist com a líder
2. Quina és la qualitat que més valores en una persona?
Sinceritat i transperència
3. La teva major afició?
La gastronomia
4. On i quan et sents feliç?
A qualsevol lloc si estic amb les persones que estim
5. Què no perdonaries?
Quasi tot és perdonable…
6. Quin creus que ha estat el teu major mèrit?
Depèn… professionalment creure amb uns valors i defensar-los durant 16 anys.
7. De quin color et veus?
De color de fruita que va madurant
8. Quin és el darrer llibre que has llegit?
El cuiner d’Enstein.
9. Un programa de TV.
Això és mel…………Jajajajajajaja
10. Una cançó (i artista).
Moltes … cada cançó té el seu moment.
11. Per posar-te un defecte…
Caparrut i un poc massa impulsiu.
12. I una virtut?
Aprendre cada dia a escoltar els altres.
13. Quina és la teva meta?
Gaudir cada dia del que faig. Sigui el que sigui.
14. Quines experiències consideres que t’han marcat de forma singular:
La mort de les persones estimades. Sobretot la de mon pare.
15.- El teu moment estel·lar o de plenitud:
Cada dia ha de ser estel·lar i de plenitud interna. De cara a la galeria ho haurien de dir els altres……..
16. La teva major frustració.
Petites frustacions que es van superant a mesura que tornes gran.
17. Llepolia o plat preferit?
Uffffffff………..molts. Totes les coses fetes amb bons ingredients i amb afecte m’agraden.
18 Pel que coneixes, què hi falta al municipi de Sant Llorenç?
Dinamisme comercial………Com a poble d’interior tenim un potencial turístic de qualitat que necessita iniciativa privada i suport de l’administració.
19. Què hi sobra?
No visc el dia a dia quotidià de Sant Llorenç i potser per aixó no som prou crític. Però jo pens que no hi sobra res.
20. A quin racó del teu poble o ciutat et trobes més a gust?
Assegut dins una de les sales de l’antic molí d’en Bou, avui la nostra taronja negre terra, hi estic molt a gust.
21. Una frase, idea o pensament final…
Viure cada dia amb la major intensitat possible. Hi ha estones d’aquests dies que la intensitat s’aconsegueix assegut a una cadira pensant i reflexionant.