Nadia Ghulam convidada pel club de lectura de la biblioteca de Sa Coma

Nadia Ghulam és l’autora del llibre “El secret del meu turbant”, llegit al club de lectura de la biblioteca de Sa Coma.

Cada any, des de la biblioteca, s’intenta dur algun dels autors dels llibres que es llegeixen al llarg de la temporada. Enguany l’autora afganesa ha estat la nostra convidada.

Com a component del club de lectura vull agrair l’esforç, el temps i interès que dedica la nostra bibliotecària Antònia Brunet a fer les gestions necessàries per poder comptar amb la visita d’un autor cada temporada.

DSCF6507
Nadia va néixer a Kabul, l´Afganistan, l’any 1985. Quan tenia vuit anys va caure una bomba a casa seva que li va cremar tot el cos i va estar en coma durant sis mesos. Passà quasi dos anys a hospitals i va sofrir moltes operacions. En sortir de l’hospital, el règim talibà s’havia instaurat al seu país i aquest no permetia que les dones treballessin o sortissin soles al carrer.

Exemple de força i valentia , Nadia ens va contar de paraula allò que ja havíem pogut llegir al seu llibre. De petita i en plena dictadura talibana, amb onze anys, va prendre la suïcida decisió de fer-se passar per home per poder dur menjar a ca seva i així ajudar a subsistir a la seva família, posant la seva vida en perill a diari. El seu pare estava malat i el seu únic germà havia estat assassinat per robar-li una bossa amb menjar que portava a casa i els doblers.

L’any 2006, una ONG la va ajudar a venir a Espanya per operar-la i recuperar-se de les cremades de la cara. Ens va contar la seva vida amb la seva família d’acollida a Badalona, gràcies a la qual ha pogut curar-se de les seves ferides, a més de fer el que sempre havia volgut: estudiar i formar-se per poder ajudar al seu país.

Tots els que vàrem tenir la sort de poder compartir, prop de dues hores, amb ella ens vàrem quedar sorpresos de la força de voluntat, de la valentia i de la constància de la Nadia. I de l’esforç que fa per continuar ajudant a la seva família i a la seva mare, que continua a l’Afganistan.

Una persona que es fa gran davant les dificultats i que no dóna mai res per perdut. “La mare, la fe i l’educació són els tres grans pilars de la meva vida” ens va dir. Actualment viu a Badalona, té estudis i una estabilitat però no s’ha aturat aquí i ha posat en marxa una ONG, “Ponts per la pau”, per ajudar a nins i nines sense recursos de l’Afganistan a accedir a l’educació i poder optar a una vida millor. El primer llibre de na Nadia, “El secret del meu turbant”, escrit amb la col·laboració d’Agnès Rotger, va guanyar el Premi Pudenci Bertrana 2010, a més ha publicat, “La primera estrella del vespre” i “Contes que em van curar”.

Llibres, que la majoria de components del club de lectura de Sa Coma, vàrem adquirir a na Nadia el passat dimecres dia 25 de gener per tal de poder aportar la nostra petita col·laboració a aquesta gran dona i persona que ens va deixar a tots bocabadats. Un exemple a seguir!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.